Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

CNN-ankerets corona-mareritt: – Hallusinerer

Coronasyke Chris Cuomo beskriver sitt sykdomsforløp i beste sendetid fra isolasjon i kjelleren sin.

SMITTET: CNN-profil Chris Cuomo er påvist smittet av coronaviruset. I en direktesending - fra sitt eget hjem - forteller programlederen om hvordan sykdommen påvirker ham. Video: CNN Vis mer

Fra kjelleren sin i New York har det kjente CNN-ankeret Chris Cuomo (49) isolert seg selv etter å ha fått påvist coronaviruset tidligere i uka.

TV-profilen er syk, men rapporterer daglig fra sitt provisoriske hjemme-TV-studio.

Onsdag beskrev han i detalj sitt eget sykdomsforløp.

– Som en piñata

Han beskriver en rekke symptomer som allerede er kjente, men har opplevd særlig feberen som svært fysisk krevende.

Han forteller også at han har slitt med å sove.

– Jeg har ikke opplevd makan, sa Cuomo, om sin feber på 39,5 grader som ganske enkelt ikke har tatt slutt.

– Det var som om noen slo meg som en piñata. Jeg skalv så mye … jeg mistet en del av tanna mi, sier han.

Så kom hallusinasjonene, ifølge Cuomo. Han beskriver det som det «merkeligste han har opplevd i hele sitt liv».

– Min far snakket til meg, sier han.

Mario Cuomo døde i januar 2015, og var en tidligere guvernør i New York for Demokratene. CNN-ankeret forteller også at han hallusinerte om gamle venner fra college, som han ikke har sett på lang tid.

– Det var sprøtt det jeg opplevde i går kveld, og det kan skje igjen i kveld, sier han.

– Jeg forstår det nå. Hvis du legger dette sammen med brystsmerter og at folk ikke får puste, forstår jeg hvorfor vi mister så mange og at sykehusene er fulle.

– Er redd

Cuomo har to kvelder på rad gjentatt at han nekter å bli slått ut av viruset. Hjemmefra prøver han å beskrive alvoret i situasjonen.

– Jeg aldri opplevd feber som dette. Det er vondt i hele kroppen, jeg skjelver og jeg føler på en bekymring over å ikke få noen ting gjort. Jeg forstår veldig godt hvorfor folk i dette landet er redde, sier Cuomo.

ORDKRIG: Når New Yorks guvernør og talkshow-verten er brødre, da blir det fort litt rom for ordkrig mot slutten av sendinga. Nå har lillebror Chris Cuomo fått påvist corona-smitte. Video: CNN / Endre Vellene. Vis mer

Chris Cuomo er broren til New York-guvernør Andrew M. Cuomo. Tidligere onsdag fortalte guvernøren at han er skremt av situasjonen.

– Vi snakker om lillebroren min. Dette er min beste venn. Jeg snakker med ham flere ganger daglig. Jeg er redd fordi det ikke er noen jeg kan gjøre. Det er utenfor min kontroll, sa guvernøren under et pressemøte, ifølge Washington Post.

Med maske og hansker

Han brukte også brorens situasjon til å understreke at sykdommen kan ramme oss alle.

– Han viser landet hva det betyr å ha coronaviruset, og den informasjonen, den erfaringen, kan hjelpe andre. Derfor lagde han programmet. Pappa ville vært stolt. Glad i deg, lillebror, sa storebror Cuomo.

I CNN-programmet forteller Cuomo om møter med andre i isolasjon. Han beskriver hvordan han snakker med kona, mens hun står øverst i kjellertrappa med maske og hansker. Familien har ikke blitt smittet av viruset.

Onsdag intervjuet han også CNNs medisinske korrespondent Sanjay Gupta, New Jersey-guvernør Phil Murphy og familien til en lege fra New Jersey som døde etter å ha behandlet covid-19-pasienter.

Han kommer samtidig med en klar beskjed:

– Bry deg nok til å ikke bare holde deg hjemme, men til å påse at lederne våre gjør alt de kan for å forhindre spredningen. Jeg sier det, dette er den delen av livene våre vi vil huske best. Hvordan vil du bli husket?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!