Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: Cohen hevder Trump visste om møtet i Trump Tower

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen sier den amerikanske presidenten visste om møtet med russerne som fant sted i Trump Tower i juni 2016, melder CNN.

VISSTE: Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen hevder ifølge kilder at presidenten visste om det mye omtalte møtet i Trump Tower i juni 2016. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
VISSTE: Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen hevder ifølge kilder at presidenten visste om det mye omtalte møtet i Trump Tower i juni 2016. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder kanalen har snakket med opplyser at Cohen skal være villig til å dele denne informasjonen med spesialetterforsker Robert Mueller, som leder den pågående etterforskning av påstandene om russisk innblanding i presidentvalget. Samtidig sier kildene at Cohen ikke har noen bevis for påstandene.

Var tilstede

Ifølge CNN hevder Cohen å ha vært til stede da Trumps sønn, Donald Trump jr., informerte faren om russernes tilbud om informasjon som kunne være skadelig for daværende presidentkandidat Hillary Clinton.

Kort tid etter møtte Trump jr., Trumps svigersønn Jared Kushner og den daværende sjefen for Trumps valgkamp, Paul Manafort, den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i New York.

Dersom Cohens påstander stemmer strider det med Trump, Trump jr., deres advokater og andre regjeringsmedlemmers gjentatte uttalelser om at Trump ikke visste om møtet før i juli i fjor.

- Løgn

President Trumps advokat, Rudy Giuliani, mener Michael Cohen ikke har noen kredibilitet.

- Han har løyet hele uka, han har løyet i årevis, sier Giuliani.

Etter at saken ble kjent sa Trump jr. at han ikke mottok noen viktig informasjon om Clinton på møtet, og at det i hovedsak handlet om andre ting.

Både senior og junior har hele tiden hevdet at senior ikke visste om møtet. Trump jr skal ikke ha fortalt faren møtet.

- Det var ingenting. Det var ingenting å fortelle om. Det var 20 bortkastede minutter, sa han i juli fjor.

Da møtet ble kjent i media i fjor gikk Donald Trump jr. ut med epostutvekslingen mellom seg selv og den tidligere journalisten Rob Goldstone.

I e-postene får Trump jr. beskjed om at russiske myndigheter har informasjon som kan rette mistanke mot presidentkandidaten Hillary Clinton og hennes forhold til Russland.

I svaret sitt til Goldstein skrev Trump jr. at «hvis det er det du sier, så elsker jeg det».

Også presidentens svigersønn Jared Kushner og valgkampleder Paul Manafort deltok på møtet med den russiske advokaten.

Etter noen høflighetsfraser sa advokaten at hun hadde informasjon om enkeltpersoner som hadde forbindelser til Russland og som støttet Hillary Clinton, het det i en uttalelse fra Trump jr. da møtet ble kjent for offentligheten.

- Det ble raskt klart at hun ikke satt på noen meningsfull informasjon, sa Trumps sønn.

Han har videre forklart at møtet handlet om et skrinlagt program som tillot amerikanerne å adoptere russiske barn.

Gode forbindelser

Veselnitskaja har uttalt at hun aldri har opptrådt på vegne av Russlands regjering, men flere medier har hevdet at hun har forbindelser til Kreml.

Ifølge nyhetsbyrået AP kan mye tyde på at hun er tettere knyttet til den russiske regjeringen enn hun har gitt inntrykk av.

Hun skal blant annet ha vært skyggeforfatter for en rekke av regjeringens advokater og skal ha fått assistanse fra høyeste hold i innenriksdepartementet i forbindelse med en sak.

De nye opplysningene kommer fra den London-baserte etterforskningsenheten til Mikhail Khodorkovskij, en russisk opposisjonell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!