Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps innreiseforbud:

CNN: Diskuterer forslaget om å be innreisende oppgi hva de søker på i sosiale medier

Ifølge TV-kanalen diskuterer Trump-administrasjonen om de også skal be folk oppgi kontaktlista på mobilen.

PRESIDENT: Donald Trump har vært president i ni dager, men har innført flere av sine valgløfter. Blant annet strengere grensekontroll. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PRESIDENT: Donald Trump har vært president i ni dager, men har innført flere av sine valgløfter. Blant annet strengere grensekontroll. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge kilder CNN har snakket med, skal Trump-administrasjonen be folk som ankommer USA, oppgi hva de søker på i sosiale medier.

Forslaget kommer i lys av Trumps innreiseforbud for personer fra sju land der majoriteten av befolkningen er muslimer.

Ifølge den amerikanske Tv-kanalen skal Trumps rådgiver, Stephen Miller, ha vært i møte med sentrale tjenestemenn i flere statlige etater, blant annet Sikkerhetsdepartementet.

Vil be om nettloggen

På møtet skal de ha diskutert et forslag om å få ansatte ved grensekontrollene på flyplassene til å be utenlandske besøkende fortelle hva de søker på i sosiale medier. Dette gjelder blant annet hva slags nettsider de reisende har besøkt.

Det er ukjent om forslaget de diskuterer gjelder alle innreisende, eller om det bare gjelder personer fra de landene Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen.

Kan nekte innreise

Ifølge kilder som CNN har snakket med, skal personer som jobber ved grensekontrollene også be om å få kontaktene som er lagret på folks mobiltelefon. Dersom reisende nekter å dele informasjon, kan han eller hun bli nektet innreise til USA.

Ifølge TV-kanalens kilder er dette forslaget foreløpig bare oppe til diskusjon.

På flyplasser flere steder i USA har folk demonstrert mot Trumps innvandringspolitikk. Trump mener selv at forbudet er riktig, og at det handler om terrorbeskyttelse.

DEMONSTRERER: På flyplasser over hele USA har folk demonstrert mot Trumps innreiseforbud fra syv land med muslimske majoriteter. Video: CNN Vis mer

CNN skriver de har vært i kontakt med pressetalsmann Sean Spicer, men han ønsker ikke å kommentere saken.

I går kunne ikke personer med lovlig opphold (såkalt grønt kort) eller visum (for kortere opphold) få lov til å reise inn i USA, men en dommer bestemte tidligere i dag at personer som allerede hadde gyldige dokumenter, kunne få komme inn til landet likevel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media