Trumps innreiseforbud:

CNN: Diskuterer forslaget om å be innreisende oppgi hva de søker på i sosiale medier

Ifølge TV-kanalen diskuterer Trump-administrasjonen om de også skal be folk oppgi kontaktlista på mobilen.

PRESIDENT: Donald Trump har vært president i ni dager, men har innført flere av sine valgløfter. Blant annet strengere grensekontroll. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PRESIDENT: Donald Trump har vært president i ni dager, men har innført flere av sine valgløfter. Blant annet strengere grensekontroll. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge kilder CNN har snakket med, skal Trump-administrasjonen be folk som ankommer USA, oppgi hva de søker på i sosiale medier.

Forslaget kommer i lys av Trumps innreiseforbud for personer fra sju land der majoriteten av befolkningen er muslimer.

Ifølge den amerikanske Tv-kanalen skal Trumps rådgiver, Stephen Miller, ha vært i møte med sentrale tjenestemenn i flere statlige etater, blant annet Sikkerhetsdepartementet.

Vil be om nettloggen

På møtet skal de ha diskutert et forslag om å få ansatte ved grensekontrollene på flyplassene til å be utenlandske besøkende fortelle hva de søker på i sosiale medier. Dette gjelder blant annet hva slags nettsider de reisende har besøkt.

Det er ukjent om forslaget de diskuterer gjelder alle innreisende, eller om det bare gjelder personer fra de landene Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen.

Kan nekte innreise

Ifølge kilder som CNN har snakket med, skal personer som jobber ved grensekontrollene også be om å få kontaktene som er lagret på folks mobiltelefon. Dersom reisende nekter å dele informasjon, kan han eller hun bli nektet innreise til USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer