Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: En av disse mennene blir Trumps høyesterettsdommer

Presidenten er ventet å kunngjøre valget i natt. 

EN AV DISSE: Ifølge CNN kommer enten Neil Gorsuch eller Thomas Hardiman til å bli USAs nye høyesterettsdommer. Foto: Reuters / NTB Scanpix
EN AV DISSE: Ifølge CNN kommer enten Neil Gorsuch eller Thomas Hardiman til å bli USAs nye høyesterettsdommer. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump kommer tirsdag kveld til å velge enten Neil Gorsuch eller Thomas Hardiman til høyesterettsdommer, melder CNN.

Trump hadde 21 kandidater på sin liste. Nå gjenstår kun to kandidater: Neil Gorsuch og Thomas Hardiman, ifølge CNN.

Presidenten er ventet å kunngjøre sitt valg av ny høyesterettsdommer klokka 20.00 tirsdag kveld - klokka 02 natt til onsdag norsk tid.

Tv-kanalen viser til anonyme kilder, og en av dem mener at Gorsuch ligger an til å få den ledige posten som høyesterettsdommer. Andre kilder understreker at Trump kan komme til å endre mening underveis, og at ingen ting er klart før kunngjøringen.

Gorsuch er 49 år gammel og kjent som bokstavtro tolker av USAs grunnlov fra 1789. Han omtales også som forkjemper religiøs frihet.

51 år gamle Hardiman er blant annet kjent for å støtte retten til å bære våpen.

Vervet som høyesterettsdommer har vært ledig siden februar 2016, da den konservative dommeren Antonin Scalia døde. Siden da har høyesteretten bestått av fire dommere som betraktes som liberale og fire som anses som konservative. Trumps nominasjon vil etter all sannsynlighet sørge for et konservativt flertall.

Barack Obama prøvde å utnevne ny høyesterettsdommer før han gikk av som president, men ble stanset av det republikanske flertallet i Kongressen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling