CNN: Filippinenes president beordrer militæret til å okkupere øyer i Sørkinahavet

- Vi har prøvd å være venner med alle. 

SØRKINAHAVET: Bildet viser øya Pag-asa, som er en del av Spratlyøyene. Filippinenes president sier at han kanskje kommer til å besøke øya for å reise det filippinske flagget på frigjøringsdagen 12. juni. Foto: AP / NTB Scanpix
SØRKINAHAVET: Bildet viser øya Pag-asa, som er en del av Spratlyøyene. Filippinenes president sier at han kanskje kommer til å besøke øya for å reise det filippinske flagget på frigjøringsdagen 12. juni. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): CNN skriver at Filippinenes president Rodrigo Duterte har beordret det filippinske militæret til å okkupere alle øyer i Sørkinahavet, som Filippinene mener er fillipinske.

- Vi har prøvd å være venner med alle, men vi må opprettholde jurisdiksjonen vår nå, spesielt hva gjelder områdene som ligger under vår kontroll. Og jeg har beordret militærstyrker til å okkupere alle disse, skal Duterte ha uttalt under et besøk ved en militærleir på den filippinske øya Palawan.

Det skal blant annet være snakk om øya Pagasa, også kjent som Thitu, som er en del av Spratlyøyene. Både Filippinene, Kina, Taiwan, Malaysia, Brunei og Vietnam gjør krav på hele eller deler av denne øygruppa.

Ifølge Washington Post sier Duterte at han har beordret militærstyrkene til å reise det filippinske flagget på alle øyer, rev og skjær som Filippinene mener tilhører dem - det vil i utgangspunktet si alle Spratlyøyene.

Videre skal han ha sagt at det er snakk om rundt ni eller ti øyer som han vil bygge bunkerser eller hus på.

Avisa skriver imidlertid at det er uklart hvordan ordren skal gjennomføres, da det vil være vanskelig å bygge ut på noen av de aktuelle øyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer