Republikansk legende dropper Trump

CNN: George Bush kommer til å stemme på Hillary Clinton

- Det er ironisk at han vil stemme på kona til mannen som slo han i valget.

MOT TRUMP - FOR HILLARY: George H. W. Bush, USAs 41. president, skal angivelig ha bestemt seg for å ikke stemme Trump. Credit: Mark Reinstein.
MOT TRUMP - FOR HILLARY: George H. W. Bush, USAs 41. president, skal angivelig ha bestemt seg for å ikke stemme Trump. Credit: Mark Reinstein. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like etter det ble kjent at Donald Trump beskyldes for å trikse med pengene i sin veldedige stiftelse, kommer CNN med enda et skudd for den republikanske presidentkandidatens bau.

Ifølge den amerikanske nyhetsgiganten kommer USAs tidligere president George H. W. Bush til å gi sin stemme på Hillary Clinton - ikke Donald Trump.

Dersom George Bush senior gir sin stemme på kona til mannen som overraskende slo ham i presidentvalget i 1992 framfor sitt eget partis kandidat kan det vanskelig tolkes som annet enn massiv mistillit til Trump.

- Det er ironisk

De første ryktene om den kontroversielle avgjørelsen kom mandag, da Kathleen Hartlington Kennedy, datteren til Robert F. Kennedy, la ut et bilde på sin Facebook-side.

«Presidenten fortalte meg at han vil stemme på Hillary!!», skrev Kennedy i Facebook-innlegget.

CNN hevder nå å ha kilder som bekrefter George Bush' valg. Det er meget uvanlig at tidligere amerikanske presidenter vedgår å stemme på annet enn sitt eget parti.

Kellyane Conway, som leder Donald Trumps president-kampanje, sier hun respekterer Bush senior for mye til å legge seg opp i hva han stemmer, men sender likevel et lite stikk i retning den republikanske veteranen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer