MOT TRUMP - FOR HILLARY: George H. W. Bush, USAs 41. president, skal angivelig ha bestemt seg for å ikke stemme Trump. Credit: Mark Reinstein.
MOT TRUMP - FOR HILLARY: George H. W. Bush, USAs 41. president, skal angivelig ha bestemt seg for å ikke stemme Trump. Credit: Mark Reinstein.Vis mer

Republikansk legende dropper Trump

CNN: George Bush kommer til å stemme på Hillary Clinton

- Det er ironisk at han vil stemme på kona til mannen som slo han i valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter det ble kjent at Donald Trump beskyldes for å trikse med pengene i sin veldedige stiftelse, kommer CNN med enda et skudd for den republikanske presidentkandidatens bau.

Ifølge den amerikanske nyhetsgiganten kommer USAs tidligere president George H. W. Bush til å gi sin stemme på Hillary Clinton - ikke Donald Trump.

Dersom George Bush senior gir sin stemme på kona til mannen som overraskende slo ham i presidentvalget i 1992 framfor sitt eget partis kandidat kan det vanskelig tolkes som annet enn massiv mistillit til Trump.

- Det er ironisk

De første ryktene om den kontroversielle avgjørelsen kom mandag, da Kathleen Hartlington Kennedy, datteren til Robert F. Kennedy, la ut et bilde på sin Facebook-side.

«Presidenten fortalte meg at han vil stemme på Hillary!!», skrev Kennedy i Facebook-innlegget.

CNN hevder nå å ha kilder som bekrefter George Bush' valg. Det er meget uvanlig at tidligere amerikanske presidenter vedgår å stemme på annet enn sitt eget parti.

Kellyane Conway, som leder Donald Trumps president-kampanje, sier hun respekterer Bush senior for mye til å legge seg opp i hva han stemmer, men sender likevel et lite stikk i retning den republikanske veteranen.

- Det er ironisk at han vil stemme på kona til mannen som slo han i valget, sier Conway til CNN, og sikter til det nevnte valgtapet.

Trump slo sønnen

Det var lenge ventet at årets amerikanske presidentvalg skulle bli Bush-familiens mulighet for omkamp mot Clinton-paret, men slik gikk det som kjent ikke.

Jeb Bush - George W. Bush sin bror - var blant dem som måtte gi tapt for Donald Trump i den republikanske nominasjonskampen.

Dersom det stemmer slik CNN hevder, og George H. W. Bush kommer til å stemme på demokratenes presidentkandidat, må muligens Donald Trumps atferd i nominasjonskampen mot Jeb Bush være én av forklaringene.