CNN gir Peter Arnett sparken

Veteranreporteren Peter Arnett vil få sparken fra fjernsynsselskapet CNN, ifølge avisene New York Times og Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsaken skal være at han i et dokumentarprogram satte fram en påstand om at USA brukte den giftige nervegassen sarin under Vietnamkrigen. CNN og tidsskriftet Time, som begge eies av mediegiganten Time Warner, måtte senere trekke påstandene.

Arnett ble verdenskjent, da han som eneste vestlige reporter fikk bli i Bagdad, da USA og andre land startet bombingen av Irak under Golfkrigen i 1991.

CNN har ikke kommentert avskjedssaken, men Arnett sier selv at det vil bli føyd til en avskjedsklausul til kontrakten hans, noe som innebærer at han vil gå av to år før den fem år lange arbeidskontrakten utløper.

- Jeg har ikke noe ønske om å slåss mot CNN. Jeg har arbeidet der i 18 år og elsker selskapet, sier han.

Begge produsentene av programmet om giftgassen fikk sparken da det viste seg at påstandene ikke var riktige, og produsenten av programposten Newsstand gikk av.

Arnett, som fikk Pulitzerprisen for sin dekning av Vietnamkrigen i 1966, fikk i første omgang bare en reprimande for sin medvirkning i programmet om amerikanernes angivelige bruk av giftgass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer