Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrasjonene i Minneapolis:

CNN-journalist pågrepet på direkten

Politiet nektet å oppgi årsaken.

ARRESTERT: CNN-korrespondent Omar Jimenez ble fredag arrestert mens han hadde en livesending fra stedet der protestene i Minneapolis pågår. Video: CNN Vis mer

SISTE: CNN melder om at Omar Jimenez og hans crew nå er blitt løslatt fra politiets varetekt.

CNN-korrespondent Omar Jimenez ble fredag arrestert mens han hadde en livesending fra stedet der protestene i Minneapolis pågår.

I klippet ser man at Jimenez blir arrestert midt i livesendingen, til tross for at han identifiserer seg og sitt team tydelig overfor politiet og spør hvor de ønsker at han skal flytte seg.

Rapporterte fra demonstrasjonene

Da journalisten spør hvorfor han blir arrestert, får han ingen svar fra politibetjentene.

- Hvorfor blir jeg arrestert, sir, sier Jimenez mens han med hendene bak på ryggen blir påsatt håndjern.

Også journalistens team, deriblant kameramannen og produsenten, ble påsatt håndjern og fraktet bort fra stedet, viser videoen.

Kameramannen må legge kameraet på bakken, hvor det blir liggende en god stund. Deretter blir kameraet fraktet bort, men det er usikkert av hvem.

Natt til fredag fortsatte urolighetene i Minneapolis for tredje natt på rad, og demonstrantene skal blant annet ha satt fyr på en politistasjon.

OPPRØR: Folk i Minneapolis fortsetter å demonstrere etter at George Floyd døde etter å ha blitt brutalt pågrepet av politiet. Video: AP Vis mer

Demonstrasjonene kommer som følge av at afroamerikanske George Floyd døde etter å ha blitt pågrepet og utsatt for vold av politiet.

I livesendingen forklarte Jimenez hva som hadde foregått på stedet de siste timene og hvordan politiet hadde arbeidet for å få demonstrasjonene under kontroll, noe de i stor grad hadde lyktes med på dette tidspunktet.

- Gir ingen mening

Ifølge CNN oppgir politiet i ettertid at CNN-teamet ble pågrepet fordi de hadde fått beskjed om å flytte seg og ikke adlød ordrene.

Dette kommer imidlertid ikke fram på livesendingen.

- Plassér oss der dere ønsker, vi var i ferd med å flytte oss unna for dere. Bare gi oss beskjed, sier reporteren til politibetjentene mens sendingen pågår.

Tidligere politisjef i Philadelphia og Washington D.C, Charles Ramsey, har i etterkant av hendelsen uttalt til CNN at arrestasjonen «ikke gir mening» og at politiet kommer til å få mye å svare for etter denne hendelsen.

Ramsey, som i dag arbeider med å undersøke hvordan politiet håndhever lover, sier hendelser som dette ikke bør skje.

- Han står der, han identifiserer seg selv. Man kan se dokumentene hans. Bare flytt ham dit du ønsker at han skal stå, sier Ramsey til CNN.

STORE OPPTØYER: Under de voldsomme demonstrasjonene i Minneapolis ble en politistasjon tent på av demonstranter. Video: AP Vis mer

Unntakstilstand

Guvernøren i Minnesota, Tim Walz, kalte torsdag inn nasjonalgarden, melder AP. Det var etter at ordføreren i Minneapolis, Jacob Frey, ba om militærhjelp for å få demonstrasjonene under kontroll.

Ordføreren har også erklært en lokal unntakstilstand i 72 timer.

Samtidig som det jobbes for å få demonstrasjonene under kontroll, støtter mange opp om protestene. Deriblant ordføreren selv, som har uttalt at sinnet i befolkningen ikke bare er forståelig, men riktig, ifølge NBC News.

- Han ville vært i live i dag, om han var hvit. Jeg er ikke en aktor, men la meg være klar: Politimannen som pågrep ham, drepte noen, sier Frey, ifølge CBS News.

Han maner likevel til at demonstrasjonene skal gå fredelig for seg.

- Dette er drap. Motbydelig. Seriøst, hva i helvete er galt med USA? skriver treneren for basketballaget Golden State Warriors, Steve Kerr, på Twitter.

- Hvem beskytter oss mot politiet? Sikt og døm morderne på George Floyd, skriver Malcolm Jenkins på Twitter.

Han er profil på det amerikanske fotballaget New Orleans Saints.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!