CNN kastet ut av Bagdad

Irakiske myndigheter har utvist CNN fra Bagdad fordi de mener TV-stasjonen sprer løgn og rykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld ba irakiske myndigheter CNNs reporterteam på fire personer om å forlate Bagdad.

Årsaken ble oppgitt å være tendensiøs rapportering.

- CNN er beordret ut av Irak fordi de er blitt et propagandaredskap for å spre løgn og rykter, opplyste en anonym irakisk tjenestemann til Reuters. Ordren kom muligens direkte fra president Saddam Hussein.

Den amerikanske TV-stasjonen stilte seg helt uforstående til anklagene.

Kurs mot Jordan?

- Men det viktigste er uansett at folkene våre kommer seg helskinnet ut, sa reporter Bill Hemmer. CNN-teamet, som blant andre inkluderte reporterne Nic Robertson og Rym Brahimi, skulle visstnok prøve å ta seg ut via landeveien til Jordan.

En ikke helt ufarlig rute, ettersom amerikanerne og britene i går iverksatte et massivt luftangrep mot den irakiske hovedstaden.

CNN måtte i går kveld periodevis få sine Bagdad-rapporter per telefon fra ITVs Ian Glover-James, en av de få amerikanske journalistene som fremdeles er igjen i den irakiske hovedstaden.

Fox News Channel, CNNs konkurrent, fikk sitt team på fire personer utvist fra Irak i februar, som gjengjeldelse for at amerikanske myndigheter beordret en irakisk journalist ut av USA.

Gjennombrudd

CNN hadde sitt kommersielle gjennombrudd under forrige Golfkrig i 1991, da blant andre reporter Peter Arnett fulgte beskytningen av Bagdad på nært hold fra sitt rom på hotellet Al-Rashid.

Arnett er også denne gangen på plass i Bagdad, nå som reporter for NBC News.

PÅ VEI: CNN-reporteren Walter Rodgers er sammen med en amerikansk avdeling som rykker fram mot Bagdad. CNNs team inne i Bagdad måtte i går ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer