Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: Kerry leder

Men målingene spriker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Kerry leder over sittende president George W. Bush i flere viktige delstater foran presidentvalget om tre uker. Meningsmålinger gir et sprikende bilde av situasjonen på riksplanet.

Kerry har hatt betydelig framgang i en rekke av de såkalte slagmarkstatene, der utfallet blir avgjørende for valgresultatet som helhet. Dette skyldes at disse statene sender mange representanter til valgmannskollegiet som foretar det endelige, formelle presidentvalget.

Blant delstatene der Kerry nå vinner økt oppslutning, er Pennsylvania, Ohio og Florida. For fire år siden endte valget i Florida i det rene kaos, og først etter omtelling og langvarig krangel ble seieren i delstaten tildelt Bush, som dermed også vant på riksplanet.

- Bush har fortsatt en knapp ledelse. Men jeg våger å spå at den av de to som vinner to av tre i gruppen Pennsylvania, Ohio og Florida også vinner presidentvalget som helhet, sa professor i statsvitenskap Eric Davies til nyhetsbyrået AFP mandag.

En landsomfattende meningsmåling for avisen Washington Post og fjernsynsselskapet ABC mandag viste at Bush leder over Kerry med 47 mot 44 prosent. Men samtidig ga en måling for avisen USA Today og fjernsynsselskapet CNN Kerry ledelsen med 49 mot 48 prosent. (NTB)

(NTB-AFP)

<B>KERRY LEDER: CNN gir John Kerry en knapp ledelse over president George W. Bush.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling