CNN-kjendis banket opp av demonstranter

CNN-ankeret Anderson Cooper blant flere journalister som har blitt skadet. Mubaraks støttespillere skal angivelig være ute etter media.

BANKET OPP: CNNs Anderson Cooper har blitt slått i hodet under dagens demonstrasjoner. Her forteller han om hendelsen fra Kairo og viser med knyttneve hvordan de ble møtt. (Faksimile fra CNN)
BANKET OPP: CNNs Anderson Cooper har blitt slått i hodet under dagens demonstrasjoner. Her forteller han om hendelsen fra Kairo og viser med knyttneve hvordan de ble møtt. (Faksimile fra CNN)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente utenriksreporteren Anderson Cooper ble i dag angrepet av rasende demonstranter. Ifølge CNN ble han slått ti ganger i hodet. Cooper forteller selv at han og kamerateamet prøvde å komme seg fram til buffersonen mellom de som demonstrerer mot regimet i Egypt og president Hosni Mubaraks støttespilleren.

- Slo oss i hodet - Vi kom oss ikke langt etter at vi ble stoppet av pro-Mubarak-demonstranter som slo oss i hodet, sa Cooper direkte fra Kairo på CNN.

Han forteller at de også gikk til angrep på kamerateamet og forsøkte å ta utstyret fra dem.

- Først gikk de etter det store kameraet og sa vi ikke skulle filme dem, og prøvde å ta kameraet og ødelegge det. Vi snudde umiddelbart da vi forsto at situasjonen raskt kunne bli enda verre, forteller Cooper.

Han forteller at demonstrantene deretter ble mer agressive og slo og tok tak i dem.

- Alt vi kunne gjøre var å holde sammen og komme oss ut av folkemengden.

- Kaster stein mot journalister Men Cooper var slett ikke den eneste journalisten som har blitt angrepet i forbindelse med demonstrasjonene i Egypt den siste uka. Flere journalister har blitt angrepet målrettet av pro-Mubarak-demonstrantene, som har ropt slagord mot Al Jazeera og jakter på journalistene fra tv-stasjonen, melder Al Jazeeras korrespondenter.

- Steiner blir kastet fram og tilbake. Jeg har blitt truffet i beinet tre ganger, forteller en reporter fra kanalen.

TV-kanalen har vært ledende i dekningen fra Egypt, og myndighetene har gjort en rekke forsøk på å stenge kanalen. Blant annet ble seks Al Jazeera-journalister pågrepet på hotellrommene sine av fire politifolk med AK47-gevær. Disse ble senere sluppet fri, men skal ikke ha fått tilbake det beslaglagte utstyret sitt.

- Også CNN-team har blitt kjeppjaget og kastet stein på. Pro-Mubarak-mennene roper «Kom dere bort herfra, vi hater dere, dere har ikke noe her å gjøre» til alle journalister de ser, forteller Dagbladets Line Fransson.

Også en redaktør fra amerikanske The Washington Post skal ha blitt skadet.

SAMMENSTØT: Det har i dag vært sammenstøt mellom motstandere og støttespillere av Egypts president Hosni Mubarak. På dette bildet ser man tydelig massevis av steiner i lufta. - Steiner blir kastet fram og tilbake. Jeg har blitt truffet i beinet tre ganger, forteller en Al Jazeera-reporter. Foto: AP Photo/Ahmed Ali/Scanpix
SAMMENSTØT: Det har i dag vært sammenstøt mellom motstandere og støttespillere av Egypts president Hosni Mubarak. På dette bildet ser man tydelig massevis av steiner i lufta. - Steiner blir kastet fram og tilbake. Jeg har blitt truffet i beinet tre ganger, forteller en Al Jazeera-reporter. Foto: AP Photo/Ahmed Ali/Scanpix Vis mer