CNN-kommentator:
- Norge er miljøhykler

Sammen med Storbritannia og Canada får Norge så det svir, og landene fratas nesten all grønn ære.

BORER ETTER OLJE: Johan Sverdrup er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel, med forventede ressurser på 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter. Foto: Carina Johansen / NTB
BORER ETTER OLJE: Johan Sverdrup er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel, med forventede ressurser på 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hvis Norge fortsetter å bore som planlagt, vil de totale utslippene fra deres kjente olje- og gassreserver utgjøre omtrent 15 gigatonn CO2, ifølge CICERO. Det vil spise opp 6,5 prosent av det gjenværende karbonbudsjettet for hele verden», skriver CNN-kommentator Ivana Kottasová.

Artikkelen har tittelen «Norge, Storbritannia og Canada er ikke klimamestere. De er klimahyklere».

Den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg er blant dem som deler artikkelen på Twitter.

- Klimahyklere

Etter først å ha tegnet et rosengrønt bilde av et Norge der to av tre nybiler er elektriske og gatelysene går på solenergi, river artikkelforfatter Ivana Kottasová av følgende lekse:

- Det er bare ett problem. Mye av den grønne teknologien de er stolte av, er finansiert med oljepenger, fordi Norge, i tillegg til å være en framoverlent klimakjempe, også er en massiv produsent av fossilt brennstoff. Og slik vil de ha det i lang tid framover.

Storbritannia og Canada

Norge er ikke det eneste landet som blir trukket fram som en forkjemper av bærekraft, samtidig som vi tjener store penger på olje og gass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer