STENGER JOURNALISTENE UTE: Den fengslede fredsprisvinneren vet trolig ingenting om det som har skjedd. Utenfor huset til Liu Xiaobos kone samlet det seg imidlertid et stort presseoppbud, men vakter hindret journalistene i å treffe henne.
STENGER JOURNALISTENE UTE: Den fengslede fredsprisvinneren vet trolig ingenting om det som har skjedd. Utenfor huset til Liu Xiaobos kone samlet det seg imidlertid et stort presseoppbud, men vakter hindret journalistene i å treffe henne.Vis mer

CNN og BBC gikk i svart da Jagland gikk på talerstolen

Kina prøver å late som ingenting har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Tv-sendingene til CNN gikk i svart i Kina da fredsprisvinneren ble kunngjori Oslo, melder CNN-anker Stan Grant. Også BBCs sendinger ble blokkert fra kinesiske tv-skjermer, ifølge flere journalister.

Samtidig har Xinhua, det statlige nyhetsbyrået, ikke meldt om Fredsprisen i det hele tatt, over en halvtime etter at Jagland gikk på talerstoen. Byråets nettsted har i skrivende stund som hovedoppslag at den kinesiske statsministeren er på statsbesøk i Tyrkia.

Kinas ambassade i Oslo avviser alle medieforespørsler, og mens journalister i hele verden prøver å finne ut hva som er myndighetenes reaksjon på  den kontroversielle avgjørelsen, er det i skrivende stund helt stille fra Beijing.

Ingen vet om Liu Xiaobo noen gang vil få motta prisen. 1. juledag i fjor ble han dømt til elleve års fengsel for undergravende virksomhet.

Dagbladet.no kommer med mer.

TYST: Nyhetsbyrået Xinhua har i formiddag ikke en linje om Nobels fredspris. Faksimile: www.chinaview.cn
TYST: Nyhetsbyrået Xinhua har i formiddag ikke en linje om Nobels fredspris. Faksimile: www.chinaview.cn Vis mer