CNN: Osama bin Ladens sønn har fått terrortrening av al-Qaida-topper

Er Hamza bin Laden på vei til å bli en av al-Qaida-lederne?

TIDLIG KRØKES:  Sønnen til Osama bin Laden, Hamza bin Laden (t.v) holder det som skal være en del fra et styrtet helikopter, ifølge Al Jazeera. Hamza bin Laden omtales nå som en mulig lederkandidat for terrororganisasjonen hans far også ledet: al-Qaida. Foto: Al Jazeera / Ap / Scanpix
TIDLIG KRØKES: Sønnen til Osama bin Laden, Hamza bin Laden (t.v) holder det som skal være en del fra et styrtet helikopter, ifølge Al Jazeera. Hamza bin Laden omtales nå som en mulig lederkandidat for terrororganisasjonen hans far også ledet: al-Qaida. Foto: Al Jazeera / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av Osama bin Ladens sønner kan nå få en utvidet rolle i terrororganisasjonen al-Qaida? Lurer CNN, etter at terrornettverket har offentliggjort en video som inneholder Hamza bin Ladens stemme.

I løpet av den fem år lange borgerkrigen i Syria, har utallige islamske grupper, som Jabhat al Nusra, IS og al-Qaida stadig kjempet mot hverandre. Nå skal bin Ladens sønn be om at de islamske militante i Syria slår seg sammen og kjemper en hellig krig mot Israel og deres amerikanske allierte. Målet er å frigjøre Palestina, ifølge Site Intelligence Group, som har gått gjennom bin Laden-sønnens tale.

Propaganda-middel Bin Laden oppfordrer muslimer til å gjennomføre angrep på egen hånd i Vesten, som et middel for å frigjøre Jerusalem og jobbe for enhet blant de såkalte hellige krigerne i Syria.

Opptaket som Site har fått tak i, er Hamza bin Ladens andre tale som er offentliggjort det siste året. CNN spekulerer i om al-Qaida håper at bin Ladens navn bidrar til å forsterke beskjeden.

- Han har selvsagt familienavnet. Nå tar han en propagandarolle. Han er mye yngre enn de fleste al-Qaida-lederne, som er i 50-60-årene, sier Peter Bergen til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer