Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reza Aslan

CNN-profil sparket etter å ha kalt Trump «en jævla drittsekk». Han er ikke den eneste

Oppvask i CNN-staben etter Trump-uttalelser.

SPARKET: CNN-programleder Reza Aslan, som har hatt dokumentarprogrammet «Believer», får sparken fra den amerikanske kanalen etter sine kommentarer om USAs president Donald Trump. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Scanpix
SPARKET: CNN-programleder Reza Aslan, som har hatt dokumentarprogrammet «Believer», får sparken fra den amerikanske kanalen etter sine kommentarer om USAs president Donald Trump. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært særdeles mye aktivitet rundt USAs president Donald Trump den siste uka.

Presidenten har blitt anklaget for å være en løgner av tidligere FBI-sjef James Comey i en høring i senatet torsdag. Samtidig har han lagt seg ut med Londons borgermester Sadiq Khan etter terror i den britiske hovedstaden.

Trump brukte også det tragiske angrepet i London - der sju ble drept - til å promotere sitt eget forslag om et innreiseforbud til USA fra hovedsaklig muslimske land.

- Jævla drittsekk

Akkurat den reaksjonen fra Trump, fikk CNN-profilen Reza Aslan til å reagere.

I en Twitter-melding skrev programlederen for «Believer» på CNN følgende:

- Denne jævla drittsekken er ikke bare en skam for Amerika og en skandale for presidentskapet. Han er en skam for menneskeheten, skrev iran-amerikaneren.

Nå har han fått sparken fra CNN, og den amerikanske mediegiganten vil ikke lenger sende programme hans, skriver kanalen selv.

UNNSKYLD: Mange reagerte på videoen der Kathy Griffin dro opp et blodig Trump-hode. Nå beklager komikeren. VIDEO: CNN Vis mer

CNN har ikke begrunnet hva som førte til sparkingen og avslutningen av programmet, men det skjedde like etter Aslans Twitter-melding.

Dokumentarprogrammet «Believer» undersøker religioner og religiøse sekter verden rundt. Aslan er selv en profilert akademiker innenfor religionsstudier. Uttalelsene til Aslan vekket umiddelbart oppsikt på sosiale medier, og han ble anklaget for anti-Trump-retorikk.

- Skuffet

Aslan har selv kommentert oppsigelsen.

- Selvfølgelig er jeg veldig skuffet over denne avgjørelsen. «Believer» betyr veldig mye for meg og de mange seerne det nådde fram til. Beskjeden om religiøs toleranse og utforsking er ekstremt viktig akkurat nå, skriver han på Twitter.

- Jeg er veldig takknemlig for at CNN ga med muligheten til å lansere showet og for å gi meg en stemme, skriver han.

Aslan tar selvkritikk for måten har uttrykket seg på.

- I disse politiske anspente tider, har kommunikasjon i dette landet blitt vanskelig, og jeg forstår at CNN må beskytte sin merkevare som en medieorganisasjon uten slagside. Samtidig må jeg bruke min stemme. Jeg er ikke journalist. Jeg er kommentator og akademiker.

- Jeg er enig med CNN at det er best om vi går hver vår vei, skriver programlederen i uttalelsen.

Sparket etter hodestunt

I mai la den amerikanske komikeren Kathy Griffins ut en video på Twitter der hun løfter opp det som ser ut til å være president Donald Trumps avkuttede hode, uten å fortrekke en mine. Etter sterke reaksjoner måtte hun beklage.

- Jeg beklager. Jeg har akkurat sett tilbakemeldingen på bildene. Jeg er en komiker, jeg tråkker over streken. Jeg flyttet streken og så tråkket jeg over den. Jeg gikk altfor langt, sier Griffin.

- Bildet er for forstyrrende, og jeg forstår at det fornærmer folk. Det var ikke morsomt, sier Griffins.

Kathy Griffins leder hvert år CNNs nyttårsaften-feiring sammen med Anderson Cooper.Hun har imidlertid fått sparken fra den jobben etter stuntet.

- Vi synes dette er motbydelig og støtende. Vi er tilfreds med at hun har beklaget og bedt om at bildene fjernes, sa en talsperson for kanalen.

Hele Norges coronakart