Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: Rapport fra Russland-etterforskningen kan legges fram neste uke

Spesialetterforsker Robert Muellers etterforskningen av antatt russisk innblanding i den amerikanske valgkampen i 2016 kan nærme seg slutten.

ETTERFORSKNING: Det er ifølge CNN ventet at den mye omtalte Russland-etterforskningen vil bli ferdig neste uke. Foto: Alejandro PAGNI / AFP
ETTERFORSKNING: Det er ifølge CNN ventet at den mye omtalte Russland-etterforskningen vil bli ferdig neste uke. Foto: Alejandro PAGNI / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 måneder etter at FBI for første gang bekreftet at de hadde igangsatt en etterforskning av mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget, kan resultatet av den mye omtalte Russland-etterforskningen endelig legges fram.

Det skriver CNN, som melder at det amerikanske justisdepartementet forbereder seg på å legge fram rapporten så tidlig som neste uke.

Spesialetterforsker Robert Mueller har samlet inn store mengder bevis i sin etterforskning av den påståtte russiske innblandingen i det amerikanske presidentvalget i 2016 og koordinering med Trumps valgkampapparat.

Ifølge CNN forbereder nå USAs justisminister William Barr seg på å presentere rapporten fra Muellers Russland-etterforskning for Kongressen. Kanalen omtaler nyheten som det tydeligste tegnet så langt på at Mueller er nær ferdig med etterforskningen som snart har pågått i to år.

Kanalen siterer anonyme kilder med kjennskap til saken.

Det understrekes imidlertid samtidig at den nøyaktige datoen for når rapporten vil bli lagt fram kan endre seg. Det er også uklart nøyaktig hva Kongressen vil få innsyn i.

«Heksejakt»

Barr, som ble utnevnt til justisminister i forrige uke, sa i en høring i Senatet i forrige måned at han vil publisere så mye av rapporten som mulig.

Mueller forsøker å finne ut om Russland bisto Trump ved å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton foran presidentvalget i 2016, noe amerikansk etterretning mener var tilfelle.

Trump har til stadighet kalt etterforskningen en heksejakt, og han har antydet at etterforskerne selv burde granskes. Men Barr har gjort det klart at han ikke mener dette er riktig beskrivelse.

Russland har også avvist anklagene om at de har påvirket valget. I søkelyset

TALTE: Mens Trumps tidligere allierte har sitt å stri med i domstolene, holdt presidenten tale i West Virginia. Men han nevnte verken Manafort eller Cohen. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer

I søkelyset

Hittil har 34 personer og tre virksomheter enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen.

Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat har blitt felt av Mullers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Han er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Løgn og motarbeidelse

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trump ble innsatt som president.

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er tiltalt for å ha løyet for Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med sin kontakt med WikiLeaks og hackingen av Demokratenes eposter.

Trumps tidligere advokat Michael Cohen har inngått en avtale med Mueller og er i en annen sak blitt dømt til tre års fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!