CNN: Rapport fra Russland-etterforskningen kan legges fram neste uke

Spesialetterforsker Robert Muellers etterforskningen av antatt russisk innblanding i den amerikanske valgkampen i 2016 kan nærme seg slutten.

ETTERFORSKNING: Det er ifølge CNN ventet at den mye omtalte Russland-etterforskningen vil bli ferdig neste uke. Foto: Alejandro PAGNI / AFP
ETTERFORSKNING: Det er ifølge CNN ventet at den mye omtalte Russland-etterforskningen vil bli ferdig neste uke. Foto: Alejandro PAGNI / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

23 måneder etter at FBI for første gang bekreftet at de hadde igangsatt en etterforskning av mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget, kan resultatet av den mye omtalte Russland-etterforskningen endelig legges fram.

Det skriver CNN, som melder at det amerikanske justisdepartementet forbereder seg på å legge fram rapporten så tidlig som neste uke.

Spesialetterforsker Robert Mueller har samlet inn store mengder bevis i sin etterforskning av den påståtte russiske innblandingen i det amerikanske presidentvalget i 2016 og koordinering med Trumps valgkampapparat.

Ifølge CNN forbereder nå USAs justisminister William Barr seg på å presentere rapporten fra Muellers Russland-etterforskning for Kongressen. Kanalen omtaler nyheten som det tydeligste tegnet så langt på at Mueller er nær ferdig med etterforskningen som snart har pågått i to år.

Kanalen siterer anonyme kilder med kjennskap til saken.

Det understrekes imidlertid samtidig at den nøyaktige datoen for når rapporten vil bli lagt fram kan endre seg. Det er også uklart nøyaktig hva Kongressen vil få innsyn i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer