CNN: Russland har begynt å sende droner over Syria

Hjelper diktator Bashar al-Assad.

RUSSERNE PÅ PLASS:  Dette satelittbildet viser at Russland ser ut til å ha utstasjonert en rekke kampfly i hjembyen til den syriske diktatoren Bashar al-Assad, Latakia. I tillegg sier amerikanske talspersoner at Russland også har droner for å overvåkning. Foto: Reuters / Scanpix
RUSSERNE PÅ PLASS: Dette satelittbildet viser at Russland ser ut til å ha utstasjonert en rekke kampfly i hjembyen til den syriske diktatoren Bashar al-Assad, Latakia. I tillegg sier amerikanske talspersoner at Russland også har droner for å overvåkning. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har det kommet fram at Russland har økt sin militære hjelp til Syrias diktator, Bashar al-Assad. Nå sier to amerikanske talspersoner at Russland også har begynt å sende droner over det borgerkrigsherjede Syria, melder både CNN og Reuters.

Amerikanerne kan foreløpig ikke bekrefte om dronene er væpnet, eller hvor mange turer de har hatt. De nye opplysningene bekrefter likevel bildet om at russerne nå er svært aktive militært, og utvider sitt virke inne i Syria.

Misfornøyde amerikanere I tillegg til dronene skal Russland nå ha bidratt med 25 kampfly, 15 helikoptre, ni stridsvogner, våpen og luftvernrakett-systemer. I tillegg skal de ha minst 500 militære personer inne i Syria, bekrefter amerikanske offisielle overfor CNN.

Forsvarsminister Ashton Carter hadde samtaler med sin russiske motpart, Sergei Shoigu, fredag, der USA gjorde sin holdning krystallklar: De misliker sterkt at russerne nå blander seg inn militært i den allerede svært betente og langvarige borgerkrigen.

Enda verre Mer enn 250 000 mennesker har mistet livet siden den fredelige revolusjonen startet våren 2011. Da krevde fredelige demonstranter frihet og reform, mens president Bashar al-Assad og hans regime svarte med våpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.