KJEFTER: Den amerikanske presidenten Donald Trump møtte pressen for første gang etter mellomvalget i USA. Da CNNs Jim Costa fikk mikrofonen ble det plutselig en helt annen temperatur på pressekonferansen. Video: CNN Vis mer

CNN saksøker Donald Trump etter dette

Krever at reporter Jim Acosta skal få full tilgang til Det hvite hus igjen.

President Donald Trump skjelte ut en CNN-reporter under en pressekonferanse i Det hvite hus for snart ei uke siden. Det hele endte med at reporteren, Jim Acosta, mistet akkrediteringen til Det hvite hus.

CNNs sjefer reagerte kraftig mot hele hendelsen, og støttet sin reporter fullt og helt.

Nå saksøker TV-kanalen presidenten og flere av hans medarbeidere. De ber om at Acosta skal få umiddelbar tilgang til Det hvite hus igjen.

MANIPULERTE VIDEO: Det hvite hus tok fra CNN-journalist Jim Acosta akkrediteringen hans etter en pressekonferanse. Nå har talskvinne i Det hvite hus, Sarah Sanders, postet en mulig manipulert video av hendelsen. Video: NTB Scanpix. Twitter: PressSec (Sarah Sanders). Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer Vis mer

Totalt seks personer saksøkt

I søksmålet fra CNN står det at Trump og flere av hans medarbeidere har brutt reglene for presse- og ytringsfrihet gjennom grunnlovstillegg en og fem.

Søksmålet ble sendt inn tirsdag morgen lokal tid, ifølge kanalen.

Søksmålet gjelder president Trump, pressetalskvinne Sarah Sanders, stabssjef John Kelly, kommunikasjonssjef Bill Shine.

De er navngitt på grunn av sine roller og involvering i saken. Søksmålet gjelder også direktøren for Secret Service og Secret Service-agenten som tok Acostas pressepass. Agenten er ikke navngitt.

Omstridt videoklipp

Samme dag som Acostas akkreditering ble trukket tilbake, tok pressesekretær Sarah Sanders til Twitter for å forklare hvorfor.

Hun begrunnet dette med at Acosta skal ha gått til håndgripeligheter overfor en praktikant, «en ung kvinne som bare forsøkte å gjøre jobben sin».

En medhjelper i presseavdelingen forsøkte å ta fra Acosta mikrofonen, men han vred seg unna og ville fortsette utspørringen av Trump.

Deretter publiserte hun et videoklipp av hendelsen, som også Det hvite hus har valgt å dele på Twitter. Det ble raskt lagt merke til at klippet var annerledes enn originalklippet som ble vist på TV, som har skapt en stor diskusjon om Det hvite hus kan ha brukt et manipulert klipp.