CNN sendte hemmelig opptak der Trump diskuterer å kjøpe rettigheter til Playboy-modells historie

Karen McDougal hevder at hun hadde et forhold til presidenten.

LYDOPPTAK: CNN sendte hemmelig lydopptak der Trump diskuterer å kjøpe rettighetene til Playboy-modellens historie. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent av Donald Trumps mangeårige advokat Michael Cohen tok opp en samtale med Trump om betaling til den tidligere Playboy-modellen Karan McDougal.

McDougal hevder at hun hadde et måneders langt forhold med Trump etter at de møttes i 2006, kort tid etter at Trumps kone Melania fødte sønnen deres Barron.

- Vi må betale

Natt til onsdag norsk tid sendte CNN opptaket, som de har fått av Cohens advokat Lanny Davis, på programmet «Cuomo Prime Time».

På opptaket, som er ganske dårlig, kan man høre Trump og Cohen snakke om å kjøpe rettigheter til Playboy-modellens historie, som hun en måned tidligere hadde solgt til The National Enquirer for 150 000 dollar.

Tabloidavisa beholdt saken for seg selv, og unngikk at den ble offentliggjort. Leder for avisas eier, American Media, er en venn av Trump.

I opptaket snakker Cohen om å opprette et selskap og å finansiere kjøpet av rettighetene til historien.

- Jeg må opprette et selskap sånn at vi kan få overført all informasjonen vedrørende vår venn David, sier Cohen, og sikter trolig til eieren av American Media, David Pecker.

Trump avbryter her Cohen: - Hva slags finansiering?

- Vi må betale, sier Cohen.

Kontanter eller ikke kontanter

Det neste Trump sier er litt uklart. Ifølge Cohens advokat, Davis, sier Trump «kontanter, vi må betale med kontanter», mens Trumps advokat, Rudy Giuliani, mener Trump sier «ikke betal med kontanter.

Uavhengig av hva Trump faktisk sier, svarer Cohen:

«Nei, nei, nei, nei, nei. Jeg fikser dette. Nei, nei, nei».

Etter Cohens svar kan man høre Trump si «sjekk».

Trumps advokat Giuliani har tidligere innrømmet at samtalen dreier seg om kjøpet av rettighetene til McDougals historie, men at presidenten betalte aldri noen penger, ifølge advokaten.

Alen Futerfas, advokat for Trump Organization, avviser at opptaket viser at Trump ville betale med kontanter («cash»).

- Den som forteller Davis at «cash» i denne samtalen referer til grønn valuta juger til ham. Det har ikke blitt gjennomført noen transaksjon i grønn valuta. Det skjer ikke. Avtalen fant aldri sted. Hvis det skulle skje vill det vært en betaling til et stort selskap, som åpenbart ville vært ledsaget av en salgsavtale, sier Futerfas.

- JEG VAR FORELSKET I HAN: I et ekslusivt intervju med CNN forteller Playboy-modellen Karen McDougal at Donald Trump prøvde å betale henne etter sex. Video: CNN Vis mer

Kjøpte sak

Det var rett før presidentvalget i 2016 at The Wall Street Journal først publiserte saken om at American Media hadde betalt McDougal 150 000 dollar, altså i overkant av 1,1 millioner kroner, angivelig for å sørge for at hun tiet om den påståtte affæren.

Praksisen, som i USA blir omtalt som «catch and kill» - fang og drep, går ut på at man kjøper eksklusive rettigheter til en historie, men velger å ikke skrive den ut for å holde intervjuobjektet tilbake.

Ifølge avisa skal kontrakten med McDougal ikke ha pålagt avisa å publisere historien, men skal likevel ha holdt McDougal tilbake fra å selge historien til andre medier.

Men etter at McDougal gikk til sak mot medieselskapet, benektet de tidligere i år for at de skal ha holdt tilbake fra å snakke ut om affæren.

Derfor fortalte McDougal i mars om den angivelige affæren. Trump har kategorisk benektet at han har hatt et forhold til den tidligere Playboy-modellen.

- Jeg forstår på sett og vis at han gjør det, fordi han forsøker å beskytte familien sin, imaget sitt, og ting som det. Men det var definitivt litt sånn «wow, skal du virkelig lyve om det?», sa McDougal i mars.

Michael Cohen har ikke lenger noe med presidenten eller administrasjonen å gjøre. Han etterforskes for pengeutbetalinger som ble gjort til kvinner for å stanse historier om Trump i forkant av valgkampen i 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer