CNN slo alarm: Trodde dildospøk i homoparade var IS-flagg

Gjort til latter i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en reporter fra nyhets-tv-kanalen CNN passerte pride-paraden i London på fritida i går, klarte hun å knipse bilder en tilsynelatende svært dramatisk og helt eksklusiv nyhet:

En svartkledd mann som så ut til å veive med jihadistflagget forbundet med IS - midt blant homofile, lesbiske, bifile, transpersoner og andre som feiret og demonstrerte for skeive rettigheter.

Reporter Lucy Pawle mente å ha gjenkjent det karakteristiske svarte og hvite banneret med arabisk påskrift som blant annet er gjort kjent gjennom IS-terroristenes groteske henrettelsesvideoen. Bildene av paradeflagget ble i et lengre innslag vist om og om igjen på CNN i går.

Journalisten var også tydelig stolt over å kunne bringe nyheten eksklusivt.

- Jeg ser ut til å være den eneste som har lagt merke til dette. Ingen ser ut til å stille spørsmål ved det eller peke det ut, sa Pawle.

I virkeligheten hadde nok mange andre tilskuere til homoparaden tatt poenget: Flagget var en parodi på IS-flagget - der den hvite sirkelen var fyllt med håndtegnede dildoer, «buttplugger» og andre sexleketøy.

CNN-journalisten påpekte selv at flagget framsto hjemmelaget og at påskriften så mer ut som «kaudervelsk» («gobbledegook») enn arabisk, men ingen i CNN så ut til å ta «bokstavene» i nærmere øyensyn.

Kanalen tok i stedet flaggbruken så alvorlig at også kanalens terrorekspert ble brakt på banen for å kommentere hendelsen. Etter noen timer med artigheter på mediehusets bekostning i sosiale medier, ble videoinnslaget fullstendig fjernet fra CNNs nettsider, ifølge Deadline.com.

«ORIGINALEN»: Slik ser IS-versjonen av det svarte og hvite jihadistflagget ut - uten dildoer eller andre sexleketøy.
«ORIGINALEN»: Slik ser IS-versjonen av det svarte og hvite jihadistflagget ut - uten dildoer eller andre sexleketøy. Vis mer