Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: Stevning i FBIs Russland-etterforskning før Comey-oppsigelse

Kontakter av Michael Flynn kalles inn til høring.

STEVNING: Ifølge CNN er det kontakter av tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn som innkalles til en høring for en storjury. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
STEVNING: Ifølge CNN er det kontakter av tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn som innkalles til en høring for en storjury. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten har kalt inn til en høring for å vurdere om det er grunnlag for siktelser i forbindelse med FBIs Russland-etterforskning, melder CNN.

Kanalen fikk vite om stevningen til storjuryen bare timer før president Donald Trump sa opp FBI-sjef James Comey. Det er bekjente av Trumps avgåtte nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn som innkalles til høring, skriver CNN.

Flynn måtte trekke seg som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i februar i år, bare noen uker etter at han fikk stillingen.

Bakgrunnen var avsløringer om at Flynn ikke skal ha fortalt visepresident Mike Pence sannheten om sine samtaler med Russlands ambassadør i Washington, noe som førte til at Pence uttalelser om saken ikke stemte med virkeligheten.

Stevningen av Flynns bekjente er det første tegnet på en betydelig utvikling i FBIs etterforskning av mulige forbindelser mellom Trump-kampanjen og Russland. Etterforskningen begynte i juni.

(NTB)