CNN-team overfalt med meksikansk politi som tilskuere

MEXICO CITY (NTB-Reuters): Et TV-team fra den amerikanske nyhetskanalen CNN ble i går overfalt of fraranet kjøretøyet og alt utstyret sitt utenfor det meksikanske utenriksdepartementet. Politiet sto og så på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innenfor departementets vegger var USAs narkotikarådgiver Barry McCaffrey i møte med ledere for Mexicos kriminalpoliti. Overfallet skjedde på utenriksdepartementets parkeringsplass, hevder CNN-teamet. Meksikansk UD hevder det skjedde på en parkeringsplass like ved.

CNNs kameramann for spanskspråklige sendinger Martin Asturias og lydtekniker Jean-Pierre Salinas fikk skytevåpen rettet mot seg, uten at politiet reagerte. Også andre var vitner til overfallet, ifølge sjefen for CNNs kontor i Mexico by, Chris Kline.

Rett på jobb

- De er preget av hendelsen, men lydmann Jean-Pierre sier beste måten å takle det på, er å gå rett tilbake på jobb, sa Kline.

Bilen ble funnet litt senere, men filmkameraet til nesten 200.000 kroner og annet utstyr var borte. Det samme var opptakene.

Den meksikanske hovedstaden lever med en volds- og kriminalitetsbølge, som begynte da peso'en ble devaluert i 1994 og kastet landets økonomi ut i en dyp krise. Kriminelle får fri utfoldelse på grunn av korrupt og inkompetent politi. Byens befolkning har flere ganger gått i protesttog for å få myndighetene til å innse alvoret.