CNN til Norge

CNN kommer til Norge. Neste uke starter nyhetskanalen opp en norsk internett-tjeneste i samarbeid med VG Multimedia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalen, som følger verdens nyhetsbilde minutt for minutt, skal presentere internasjonale og nasjonale nyheter på norsk. Hovedtyngden av stoffet blir oversatt fra den amerikanske nett-tjenesten, men en liten redaksjon stasjonert i Oslo vil skrive om norske forhold også.

VG-samarbeid

CNN har valgt VG Multimedia som samarbeidspartner i Norge. Det bekrefter Affärschef Tim Utkutug i Svenska CNN til Dagbladet i dag. CNN har vært etablert i Sverige en stund allerede, og i dag teller redaksjonen åtte ansatte. Utkutug forteller at den svenske modellen for CNN Interactive skal kopieres i Norge. Mer ønsker han ikke å si, men henviser til Frode Nielsen i VG Multimedia, som skal lede den norske utgaven.

Det er svenske Scandinavia Online som sitter på rettighetene til CNN Interactive i Norden. Det har tidligere vært kjent at CNN skulle samarbeide med SOL i Norge, men det var storebror VG i Schibsted-familien som trakk det lengste strået. Etter hva vi kjenner til skal CNN Norge foruten å inneholde vanlige nyheter, ha fyldig værmeldingstjeneste, reiselivsstoff, reportasjer fra underholdningsbransjen og finansnyheter.

CNN Norge blir mest sannsynlig å finne på http://cnn.vg.no fra mandag klokken 12.00. Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Frode Nielsen i VG Multimedia. Avisens ansvarlige redaktør Bernt Olufsen ønsker heller ikke å kommentere saken, men henviser oss til Nielsen.

Stort nettverk

CNN Interactive har vært på nettet snart fire år, og er en av verdens mest besøkte internettsider, med et gjennomsnittelig 15 til 18 millioner treff i døgnet. Da Kenneth Starr offentliggjorde sin rapport om Bill Clinton i sommer registrerte CNN over 32 millioner oppslag bare det første døgnet. Hovedkvarteret ligger i Atlanta og teller mer enn 160 medarbeidere. I tillegg kommer selvsagt CNN sine 2000 ansatte i selve tv-stasjonen, spredt over hele verden.

CNN planlegger å utvide sin internettvirksomhet i Europa, i første omgang i Danmark og Nederland. Årsaken er at disse landene har mange og aktive brukere av internett. CNN Interactive finnes allerede i en spansk, portugisisk og en asiatisk utgave, i tillegg til en europeisk utgave med hovedsete i London.