CNN: To holdes fortsatt som gissel

Mann i 40-årene har tatt Clinton-medarbeidere som gisler. Tre løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SISTE: Ifølge CNN holdes to personer fortsatt som gisler. De to skal være unge valgkampmedarbeidere, men politiet har ikke oppgitt navn og alder.

Gisseltakeren, en mann i 40-årene, er en kjenning av politiet. Han skal være opprørt over tilstanden i det amerikanske helsevesenet.

Til sammen to gisler og en baby er løslatt. Ingen av dem skal være skadd, sier en talsmann for politiet.

Politiets spesialstyrke - et såkalt SWAT-team - forsøker nå å få gisseltakeren i tale. Via en megafon har de ropt at de ikke vil storme kontoret, og at de ønsket å gi gisseltakeren en telefon. En mobiltelefon ble deretter overlevert en bevæpnet person på innsiden.

CNN-reporter Sareena Dalla var vitne til at det ene gisselet ble frigitt. Hun sier at kvinnen, som var i midten av 20-årene, ble eskortert bort fra kontoret av to fra politiets spesialstyrke.

Fjernsynskanalen WNBC-TV i New York har sitert en uidentifisert politikilde som sier at gisseltakeren vil snakke med Hillary Clinton, skriver MSNBC.

I 40-årene

Dramaet i New Hampshire startet da en bevæpnet mann tok seg inn på valgkampkontoret til Hillary Clinton, i Rochester i New Hampshire, i ifølge den lokale fjernsynstasjonen WMUR TV.

DRAMATISKE BILDER: CNN viser bilder av ett av gislene som er løslatt, en kvinne i 20-årene. Faksimile: CNN
DRAMATISKE BILDER: CNN viser bilder av ett av gislene som er løslatt, en kvinne i 20-årene. Faksimile: CNN Vis mer

Nyhetskanalen MSNBC melder at en mann, som hevder han har eksplosiver festet til kroppen, gikk inn i lokalene til Clintons valgkampmedarbeidere i 19-tida norsk tid. Mannen, som skal være i 40-årene, beordret alle ned på gulvet.

Følg gissesituasjonen direkte fra Rochester her.

Senatoren selv var i Washington D.C. da hun mottok beskjeden.

-
Vi holder tett kontakt med lokale myndigheter og forholder oss til deres instrukser. Vi vil komme med mer informasjon etter hvert, sier Hillary Clinton, som regnes som favoritt til å bli demokratenes kandidat foran neste års presidentvalg.

- Forhåpentligvis får de forhandlet med gisseltakeren slik at ingen blir skadd, sier Bill Shaheen, en av Clintons øverste valgkampledere til MSNBC.


Kvinne med baby slapp fri

Gisseltakeren betegnes som psykisk ustabil og skal ha «bedt sønnen om å se på nyhetene i dag», melder ABC News. De hevder at så mange som fire medarbeidere ble offer for gisseltakeren.

Kort tid etter at gisselsituasjonen var et faktum hadde skarpskyttere og politi tatt oppstilling utenfor lokalene. Bombeeksperter er også på plass utenfor kontoret, som ligger i et område med mange butikker og har store glassvinduer ut mot gata. Store deler sentrum og nærliggende bygninger er evakuert.

Ifølge amerikanske medier pågår det nå forhandlinger med gisseltakeren.

CNN: To holdes fortsatt som gissel

En ung kvinne og hennes seks eller åtte måneder gamle baby ble sluppet fri først.

Kvinnen kom kom gråtende inn i en butikk i nærheten og ba personalet ringe nødnummeret 911, forteller øyenvitnet Lettie Tzizik.

- En man har akkurat gått inn på Clinton-kontoret, åpnet frakken og viste oss en bombe festet til brystet med tape, sier hun.

Cassandra Hamilton, som jobber i nærheten av Clintons kontor forteller til den lokale tv-stasjonen WMUR:

- Jeg gikk ut og jeg begynte umiddelbart å løpe, og jeg så at veien var sperret. De ba meg løpe og ikke stanse opp, forteller Hamilton.

Skolebarn evakuert
Elever ved en nærliggende skole ble flyttet til en annen skole. Der skal de være til foreldrene komme å plukker dem opp.

I tillegg holder valgkampkontoret til Clintons motstander Barack Obama stengt. Obamas kontor ligger kun noen få hus bortenfor der gisseldramaet nå finner sted.

Borgermester John Larochelle i Rochester har følgende kommentar til det som skjer:

- Vi er skuffet over at dette kan hende i vår by. Dette er en rolig og stille by, sier Larochelle til WMUR.