Riksrettssaken mot Trump:

CNN: Trump skrek da forsvaret la fram åpningsinnlegget

Tirsdag banket flertallet i det amerikanske Senatet gjennom riksrettssaken mot Donald Trump. Selv skal den avgåtte presidenten ha vært svært misfornøyd med innsatsen til forsvaret sitt.

FORBANNET TRUMP: Tidligere president Donald Trump skal ikke ha vært fornøyd med forsvarerteamet sitt etter første dag av riksrettsprosessen i Representantenes hus. Video/reporter: Vegard Kvaale. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld stemte 56 senatorer for at rettssaken mot Trump er i henhold til grunnloven, deriblant samtlige demokrater og seks republikanere. 44 republikanere stemte imot.

Det trengtes et enkelt flertall for å la saken fortsette. Dermed er det bare å benke seg ned når Demokratene starter sin opptil 16 timer lange riksrettsprosedyre onsdag.

  • Les hvordan saken vil utfolde seg de neste dagene her.

Trumps forsvarsadvokater, med Bruce Castor i spissen, fokuserte i åpningsinnlegget på grunnlovsspørsmålet. De mener Trump ikke kan stilles for riksrett, nettopp fordi han ikke lenger er president – noe Demokratene argumenterte imot.

Men videre i innlegget mistet han fokus, og bare «bablet i vei», mener den republikanske senatoren John Cornyn.

- Jeg har sett mange advokater og mange argumenter, men dette var ikke en av de beste prestasjonene jeg har sett, sier han, ifølge New York Times.

CNN og CBS: Trump raste

Cornyn er ikke den eneste som reagerer. Den kjente amerikanske forsvarsadvokaten Alan Dershowitz refser Castors innlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer