Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: Trumps interne utregninger viser at han taper

Ikke like optimistisk som Trump gir inntrykk av. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utad er Donald Trump og hans sønn optimistisk til siste stemme er avgitt: «Vi kan vinne dette!», skrev sønnen på Twitter rett etter midnatt norsk tid.

Trump følger valgnatta sammen med venner og familie i sin leilighet i Trump Towers i New York, visstnok med Cola Light i glasset.

Men kilder forteller nå til CNN at Trump-leirens interne nøkkelmodell viser at Trump vil få mindre enn 270 valgmenn.

Og dersom Trump får mindre enn 270 valgmenn, så taper han valget.

Dette baserer seg på matematiske modeller - ikke faktiske valgresultater - men Trump-leiren har likevel begynt å forberede seg på et tap.

- Det skal et mirakel til for at vi vinner, sier en Trump-kilde til CNN.

Enig med Nate Silver

Dette stemmer overens med en overraskende uttalelse fra en av Trumps betrodde medarbeidere Brad Parscale, som han ga til Business Insider 27. oktober.

Da hadde prognosene til meningsmålingsguru og tallknuser Nate Silver i lengre tid pekt mot et Trump-tap.

- Nate Silvers resultater har vært tilsvarende våre, bortsett fra at hans er forsinket med en uke eller to fordi han baserer seg på offentlige målinger, sa Parscale.

KLARE TIL KAMP: Denne gruppen militser forbereder seg i en skog i Georgia. De frykter at dette er siste sjanse til å redde Amerika fra ruiner. Video: Reuters Vis mer

Trump-ledelse i flere delstater

I Florida, den kanskje viktigste delstaten, er stemmetellingen i gang, og 01.25 norsk tid ledet Clinton med 49,5 prosent mot Trumps 47,7, ifølge CNN. Trump ledet innledningsvis.

I deler av Kentucky og Indiana er valglokalene stengt.

Ikke overraskende leder Donald Trump stort i Kentucky, og starter med omtrent 75 prosent av stemmene, ifølge CNN.

Det er ingen spenning knyttet til resultatet i Kentucky, Trump leder med omtrent 15 prosentpoeng over Hillary Clinton på meningsmålingene i delstaten.

Fivethirtyeights Harry Enten skriver at Trumps oppslutning i Kentucky er på omtrent samme nivå som Mitt Romney hadde i 2012.

TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

Trump leder også med over 70 prosent av stemmene i Indiana, heller ikke det på noen måte overraskende. Trump har ledet med 10 prosentpoeng på meningsmålingene i delstaten.

De første resultatene fra New Hampshire viser at Trump har en knapp ledelse også i den delstaten. Klokka 00.30 hadde Trump fått 52,5 prosent av de opptalte stemmene, mens Clinton hadde 41 prosent.

Saken oppdateres.


- THEY ARE BOTH CRAZY: Dagbladets reporter dro ut på oppdrag fra CNN for å spørre nordmenn om presidentkandidatene Donald Trump og Hillary Clinton. Se hva de svarte her. Video: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!