Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNN: USA vet hvem som lekket e-poster til WikiLeaks

Har snakket med kilder med kjennskap til sikkerhetsrapport.

NEKTER: Assange nekter for at Russland står bak e-post hackingen. Her på vei ut på balkongen til den ecuadorianske ambassaden i London for å møte pressen i februar 2015. Foto: AFP / BEN STANSALL
NEKTER: Assange nekter for at Russland står bak e-post hackingen. Her på vei ut på balkongen til den ecuadorianske ambassaden i London for å møte pressen i februar 2015. Foto: AFP / BEN STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs sikkerhetstjeneste har identifisert mellomleddet som Russland brukte for å få utlevert stjålet e-post til WikiLeaks, skriver CNN.

Tv-kanalen har snakket med tjenestemenn som skal kjenne innholdet i den hemmeligstemplede sikkerhetsrapporten som ble presentert for Barack Obama i går.

Ifølge CNN skal amerikanske myndigheter sitte på ny informasjon som tyder på at det er Russland som står bak lekkasjen - for å hjelpe påtroppende president Donald Trump til seieren.

- Han sa det ikke var russerne

WikiLeaks offentliggjore flere tusen e-poster tilhørende høytstående demokrater, deriblant Clintons kampanjesjef John Podesta, før presidentvalget i fjor.

Tirsdag nektet Julian Assange for at det var Russland som sto bak lekkasjen. Trump fulgte opp med følgende Twitter-melding:

«Assange sa 'at en 14-åring kunne hacket Podesta' - hvorfor var Demokratene så uforsiktige? Han sa også at de ikke fikk informasjonen fra russerne.»

Trumps uttalelse kom etter at amerikansk etteretningstjeneste allerede hadde slått fast at russiske myndigheter hadde noe med hackingen av e-post-serverne å gjøre.

- Det er en trist dag når politikere har mer tillit til Vladimir Putin og Julian Assange enn til amerikanere som daglig risikerer livene sine for å skaffe objektiv, upolitisk etterretningsinformasjon, uttalte en ikke navngitt kilde i amerikansk etteretning til CNN, i forbindelse med responsen.

Mener han oppfører seg annerledes under møter

Kildene CNN nå har snakket med, som heller ikke er navngitte, forteller at den nye informasjonen de har innhentet i ettertid av valget, blant annet omfatter samtaler mellom russiske tjenestemenn.

I samtalene skal de ha uttrykt glede over Trumps valgseier.

Forrige helg varslet den påtroppende presidenten en avsløring om Russlands påståtte hacking av e-postene.

- Jeg vet masse om hacking, og det er en veldig vanskelig ting å bevise. Jeg vet også ting som andre mennesker ikke vet, og de kan ikke være sikre på situasjonen, sa han da han møtte pressen, ifølge New York Times.

Like før nyttår besluttet Barack Obama og amerikanske myndigheter å utvise 35 russiske diplomater fra landet, og begrunnet utvisningen med de angivelige russiske hackerangrepene mot USA.

For to dager siden skrev CNN imidlertid at amerikanske tjenestemenn mente at Trumps uttalelser til pressen ikke stemmer overens med hvordan han oppfører seg under lukkede orienteringsmøter.

HACKING: Under en pressekonferanse ved Det hvite hus fortalte president Barack Obama like før nyttår at han personlig fortalte president Putin at dersom hackingen ikke stanset ville det bli seriøse konsekvenser. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling