CNN: USA vet hvem som lekket e-poster til WikiLeaks

Har snakket med kilder med kjennskap til sikkerhetsrapport.

NEKTER: Assange nekter for at Russland står bak e-post hackingen. Her på vei ut på balkongen til den ecuadorianske ambassaden i London for å møte pressen i februar 2015. Foto: AFP / BEN STANSALL
NEKTER: Assange nekter for at Russland står bak e-post hackingen. Her på vei ut på balkongen til den ecuadorianske ambassaden i London for å møte pressen i februar 2015. Foto: AFP / BEN STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs sikkerhetstjeneste har identifisert mellomleddet som Russland brukte for å få utlevert stjålet e-post til WikiLeaks, skriver CNN.

Tv-kanalen har snakket med tjenestemenn som skal kjenne innholdet i den hemmeligstemplede sikkerhetsrapporten som ble presentert for Barack Obama i går.

Ifølge CNN skal amerikanske myndigheter sitte på ny informasjon som tyder på at det er Russland som står bak lekkasjen - for å hjelpe påtroppende president Donald Trump til seieren.

- Han sa det ikke var russerne

WikiLeaks offentliggjore flere tusen e-poster tilhørende høytstående demokrater, deriblant Clintons kampanjesjef John Podesta, før presidentvalget i fjor.

Tirsdag nektet Julian Assange for at det var Russland som sto bak lekkasjen. Trump fulgte opp med følgende Twitter-melding:«Assange sa 'at en 14-åring kunne hacket Podesta' - hvorfor var Demokratene så uforsiktige? Han sa også at de ikke fikk informasjonen fra russerne.»

Trumps uttalelse kom etter at amerikansk etteretningstjeneste allerede hadde slått fast at russiske myndigheter hadde noe med hackingen av e-post-serverne å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer