CNN vil likevel ikke intervjue Breivik

Den amerikanske TV-kanalen har ombestemt seg.

BLIR IKKE INTERVJUET AV CNN: Anders Behring Breivik har ønsket å gjennomføre ett TV-intervju før rettssaken 22. juli, men forhandlinger med både BBC og CNN har ikke ført fram. Foto: AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN/NTB Scanpix
BLIR IKKE INTERVJUET AV CNN: Anders Behring Breivik har ønsket å gjennomføre ett TV-intervju før rettssaken 22. juli, men forhandlinger med både BBC og CNN har ikke ført fram. Foto: AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske TV-kanalen CNN sier det ikke lenger er aktuelt å intervjue terrortiltalte Anders Behring Breivik.

Kanalen opplyser dette overfor NRK, dagen etter at den norske kanalen meldte at CNN forberedte seg på å intervjue Breivik. Onsdag bekreftet CNN at de hadde bedt om å få intervjue den terrortiltalte 33-åringen, men nå kommer altså kontrabeskjeden.

CNN sier ikke hvorfor det ikke lenger er aktuelt med et intervju. Breivik selv har sagt at han vil gi ett eksklusivt intervju til et internasjonalt medium før rettssaken mot ham, som starter 16. april. Forsvarerne hans har frarådet ham å gjøre dette.

- Vi har jo gitt ham rådet om å ikke uttale seg til pressen. Han bør forklare seg i retten hvor rammene er satt og hvor han har mulighet til å uttrykke seg uten å bli klippet, så mitt råd har vært: snakk til retten og ikke snakk til andre steder, men han har nå valgt at han ønsker å la seg intervjue av en kanal, sier forsvarer Geir Lippestad.

BBC har også vært i forhandlinger med Breivik om å gjøre et intervju, men det ble avlyst etter at Ila fengsel avviste den aktuelle journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer