CNN vil likevel ikke intervjue Breivik

Den amerikanske TV-kanalen har ombestemt seg.

BLIR IKKE INTERVJUET AV CNN: Anders Behring Breivik har ønsket å gjennomføre ett TV-intervju før rettssaken 22. juli, men forhandlinger med både BBC og CNN har ikke ført fram. Foto: AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN/NTB Scanpix
BLIR IKKE INTERVJUET AV CNN: Anders Behring Breivik har ønsket å gjennomføre ett TV-intervju før rettssaken 22. juli, men forhandlinger med både BBC og CNN har ikke ført fram. Foto: AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske TV-kanalen CNN sier det ikke lenger er aktuelt å intervjue terrortiltalte Anders Behring Breivik.

Kanalen opplyser dette overfor NRK, dagen etter at den norske kanalen meldte at CNN forberedte seg på å intervjue Breivik.

Onsdag bekreftet CNN at de hadde bedt om å få intervjue den terrortiltalte 33-åringen, men nå kommer altså kontrabeskjeden.

CNN sier ikke hvorfor det ikke lenger er aktuelt med et intervju.

Breivik selv har sagt at han vil gi ett eksklusivt intervju til et internasjonalt medium før rettssaken mot ham, som starter 16. april. Forsvarerne hans har frarådet ham å gjøre dette.

- Vi har jo gitt ham rådet om å ikke uttale seg til pressen. Han bør forklare seg i retten hvor rammene er satt og hvor han har mulighet til å uttrykke seg uten å bli klippet, så mitt råd har vært: snakk til retten og ikke snakk til andre steder, men han har nå valgt at han ønsker å la seg intervjue av en kanal, sier forsvarer Geir Lippestad.

BBC har også vært i forhandlinger med Breivik om å gjøre et intervju, men det ble avlyst etter at Ila fengsel avviste den aktuelle journalisten.

Utenlandske journalister må blant annet legge fram vandelsattest dersom de ønsker å komme inn på Ila fengsel for å intervjue Breivik. Det er fengselet som har ansvaret for sikkerheten rundt 33-åringen og som tar den endelige avgjørelsen om hvem som eventuelt slipper inn til ham.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, har advart mot å intervjue Breivik i forkant av rettssaken. Informasjonsrådgiver Jarle Aabø, som har lang erfaring fra pressen og blant annet har vunnet Skup-prisen, har på sin side tatt til orde i et debattinnlegg i Dagbladet om hvorfor Breivik faktisk bør stilles kritiske spørsmål.

Breivik har for øvrig sendt et såkalt åpent brev, adressert til henholdsvis VG, Dagbladet og ABC Nyheter.

(NTB)