Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CNNs Facebook- og Twitterkontoer hacket

Syrias elektroniske hær står trolig bak.

SIKRET SIDENE:  CNN la torsdag ut meldinger på Facebook og Twitter om at de hadde blitt hacket. Foto: Skjermdump/Facebook
SIKRET SIDENE: CNN la torsdag ut meldinger på Facebook og Twitter om at de hadde blitt hacket. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Kontoer på sosiale medier, tilhørende den amerikanske nyhetskanalen CNN, ble torsdag hacket.

Dette gjaldt CNNs og CNNs Politics Facebook-side, twitterkontoen til CNN, og en rekke blogger på nettsiden deres. 

Det ble deretter lagt ut meldinger til støtte for Syria. «Lenge leve #Syria» og «Syrias elektroniske hær var her... Slutt å lyve ... Alle reportasjene deres er falske», var to av meldingene som ble lagt ut på CNNs twitterkonto.

- Alle meldingene ble slettet innen få minutter og kontoene har blitt sikret etter dette, melder den amerikanske nyhetskanalen selv.

Twitterkontoen til det som antas å være Syrias elektroniske hær har sendt ut flere meldinger hvor de påtar seg skylden.

- I kveld bestemte SEA (Syrias elektronisk hær, red.anm) å hevne CNNs ondskapsfulle, løgnaktige rapportering med mål om å ramme Syria, står det å lese i en av Twitter-meldingene.

Syrias elektroniske hær har tidligere rettet enn rekke cyberangrep mot store medier som BBC, Associated Press (AP) og The Guardian.

De hacket også twitterkontoen til den amerikanske presidenten Barack Obama.

Hele Norges coronakart