KRIGEN MOT IS:

CNNs reporter fanget i dødelig IS-angrep i Mosul

- Dette er ikke et område som de irakiske soldatene kjenner. Fienden gjør det, sier CNN-reporter Arwa Damon. Så smeller det. Fra alle kanter.

MOSUL: CNNs journalist Arwa Damon og fotograf Brice Laine fulgte irakiske styrker i kampen om Mosul da de ble angrepet av IS-soldater. Soldatene og CNN var omringet i 28 timer før de fikk forsterkninger og klarte å komme seg ut levende. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste ukene har irakiske og kurdiske styrker sakte, men sikkert beveget seg mot Mosul, hvor målet er å bli kvitt terrorgruppa IS. Jo nærmere millionbyen, jo vanskeligere blir kampen, noe CNNs to utsendte fikk merke på kroppen.

Den erfarne krigskorrespondenten i CNN, Arwa Damon, og fotojournalisten Brice Laine ble med den irakiske hæren mot Mosul. Det ble 28 nervepirrende timer, der soldatene og CNN-teamet ble omringet og filmet av IS-styrker.

I fiendeland

Her er hennes fortelling om de grusomme timene, som på nært hold gir et lite innblikk i hvor vanskelig det er å være i en krigssone:

- Dette er ikke et område som de irakiske soldatene kjenner. Men fienden gjør det. De har snikskyttere på taket, i tillegg til at de skyter raketter mot følget vårt. De skyter fra områder der sivile mennesker er, så det er nesten umulig å skyte tilbake, forklarer Damon.

Hun og kollegaen sitter i en skuddsikker Humvee sammen med en gruppe irakiske soldater. Det skytes utenfor. Gatene blir trangere og trangere.

Umulig å skille sivil og IS-kriger

For å kunne frigjøre Mosul fra IS, må soldatene inn i områder der det bor sivile irakere. Barn, kvinner og gamle. Uskyldige mennesker som aldri har bedt om å få verken IS-krigere eller den irakiske hæren på besøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer