Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- CO2 fra industrien forurenser ikke

CO2 fra industrien forurenser ikke. Det slår Bush-administrasjonen fast i et vedtak som vekker hoderystende reaksjoner internasjonalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen om å renvaske CO2-gassen, som ifølge en samlet internasjonal miljøekspertise er hovedårsak til den globale oppvarmingen, innebærer at det nå er fritt fram for amerikansk industri.

Vedtaket, som i all stillhet ble kunngjort av den amerikanske miljøvernadministrasjonen EPA i helgen, markerer en helomvending i forhold til president Bill Clintons politikk, skriver The Independent.

Miljøforkjempere beskriver regelendringene som det største tilbakeskrittet siden Bush-administrasjonen vendte ryggen til Kyoto-avtalen for to år siden.

USA står for en firedel av verdens CO2-utslipp, 10 prosent mer enn hele Vest-Europa til sammen.

Bush-administrasjonens siste vedtak føyer seg inn i rekken av forsøk på å så tvil om klimaforskernes konklusjoner.

Tidligere i år strøk Det hvite hus 28 av sidene i en EPA-rapport om klimaendringer, og valgte også å overse en rapport fra Det amerikanske vitenskapsakademiet som slo fast at bevisene for at klimaendringer finner sted ikke lenger kan overses.

- Å si at CO2 ikke fører til global oppvarming, er som å nekte for at røyking forårsaker lungekreft, sier Melissa Carey i miljøorganisasjonen Environmental Defence til The Independent.

(NTB)