PÅGREPET: Coca-Cola milliardær «Alki» David ble forrige uke pågrepet at narkotikaenheten på den karibiske øya St Kitts. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: Coca-Cola milliardær «Alki» David ble forrige uke pågrepet at narkotikaenheten på den karibiske øya St Kitts. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Coca-Cola-milliardær pågrepet

Hadde med seg 5000 cannabisplanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke ble Coca-Cola-arvingen Alkiviades «Alki» David (51) pågrepet på flyplassen på den karibiske øya St Kitts, etter at politiets narkotikaenhet hadde ransaket privatflyet hans.

Flyet hadde med seg 5000 cannabisplanter til en anslått verdi av en million pund, eller nesten 12 millioner kroner, etter dagens kurs, skriver Sky News.

David skal ha vært på øya sammen med sin forretningspartner Chase Ergen for å planlegge utvidelsen av cannabidiol-selskapet Swissex. Om bord på flyet var også Hollywood-skuespiller Jonathan Rhys Meyers og kona Mara Lane.

Hevder å ha møtt statsministeren

Etter to dagers etterforskning ble David og Ergen pågrepet og tiltalt for besittelse og import av narkotiske stoffer med intensjon om videresalg.

Ifølge St Kitts & Nevis Observer er David nå løslatt mot to kausjoner på henholdsvis 50 000 og 30 000 dollar, eller nesten 730 000 kroner til sammen. Han er fremdeles pålagt å overgi samtlige reisedokumenter og rapportere daglig til den lokale politistasjonen.

Da han tirsdag måtte møte i retten ble media nektet adgang.

– Da en journalist spurte vaktene hvorfor, fikk han ikke noe svar, men ble fysisk dyttet ut av bygningen, skriver avisa.

I en pressemelding fra Swissex, gjengitt av Sky News, hevder David og Ergen at de ikke har gjort noe galt, og at de har hatt et møte med statsminister Timothy Harris for å diskutere forretninger. De hevder at samtalen brøt sammen, og at dette ledet til arrestasjonene.

Harris nekter på sin side for å ha snakket med de to, og legger til at det ville vært uansvarlig på nåværende tidspunkt, ettersom øya utreder muligheten for å dekriminalisere cannabis.

Røft 2019

Det har allerede rukket å være et turbulent år for den eksentriske milliardæren, som har måttet stå i en rekke søksmål fra tidligere ansatte.

Seinest i slutten av april tapte han rettssaken mot Charsity Jones (42), som hevdet å ha blitt sparket fordi hun nektet å ha sex med ham.

Under en høring skal David blant annet ha gått til verbalt angrep på Jones' advokat og bedt henne om å «gjøre noe med livet sitt». Til LA Times uttalte Davids advokat at han kom til å anke dommen.

David er arving av den greske Leventis-familien, som har tjent seg styrtrike på eierskapet av fabrikkene der Coca-Cola tappes på flasker. Han er også mannen bak hologrammene som visualiserte Tupac og Michael Jackson under Coachella og Billboard Music Awards.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer