Coca-Cola mot Åse

Åse Kleveland ble i går selv offer for væskekasting i valgkampen. Under en tale på Tveita senter i Oslo, fikk ordførerkandidaten kjolen sin tilgriset av cola fra en uenig velger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleveland var hjemom under gårsdagens tette program for å skifte klær, og puttet kjolen i vaskemaskinen. Hun ser ikke alvorlig på cola-episoden, men mener det skapte en flau stemning i kjøpesenteret.

- Jeg var i innspurten av en tale da en ung mann helte cola ned fra galleriet over meg. Samtidig ropte han noe i retning av «stem Frp!», sier Kleveland til Dagbladet. Hun sier hun tror det var en dårlig måte å verve nye velgere på.

- Tror du colakastingen har sammenheng med dine utspill om ølkastingen på Tostrupkjelleren?

- Jeg vil presisere at jeg aldri kom med noe utspill i forbindelse med ølkastingen. Jeg tar avstand fra slike handlinger. Det jeg har sagt, og står for, erat ekstreme holdninger avler ekstreme reaksjoner, sier Kleveland. Hun vil ikke forfølge episoden.

32 år gamle Raymond fra Tveita hevder at det var ham som helte brusen på Kleveland. Han sier til Dagbladet at han ble provosert av at Kleveland bare snakket om ting som ikke angikk beboere på Tveita.

- Det hun snakket om var bare kålprat. Hun fortjente å bli våt, sier Raymond, som selv stemmer Frp.

- Hvis det mot formodning skulle vise seg at vedkommende er medlem av Fremskrittspartiet, vil jeg ta initiativ til å sørge for at vedkommende blir kastet ut av partiet, sier Carl I. Hagen til NTB.

VÅT ÅSE: Etter besøket på Tveita måtte Åse Kleveland hjem for å skifte.