VURDERER CANNABIS-DRIKK: Coca-Cola holder et nært øye til cannabis-bransjen, og er i dialog med en produsent om mulig produksjon av drikke tilsatt cannabis. Foto: NTB Scanpix.
VURDERER CANNABIS-DRIKK: Coca-Cola holder et nært øye til cannabis-bransjen, og er i dialog med en produsent om mulig produksjon av drikke tilsatt cannabis. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Coca-Cola i dialog med cannabis-produsent:

Coca-Cola vurderer produksjon av cannabis-drikk

Vil utvikle helsedrikk som skal lette smertelidelser.

Verdens største drikkevareprodusent er i dialog med cannabis-produsent Aurora Cannabis om å lage drikkevarer tilsatt cannabis. Det melder kanadiske BNN Bloomberg mandag ettermiddag.

- Som mange andre i drikkevareindustrien følger vi nøye med på veksten i det ikke-psykoaktive stoffet CBD, som en mulig ingrediens i funksjonelle velværedrikker over hele verden, sier talsperson for Coca-Cola, Kent Landers, til Bloomberg News.

- Vi har ikke tatt noen endelig beslutning på nåværende tidspunkt, understreker han, og legger til at de ikke vil kommentere videre spekulasjoner.

Aurora Cannabis sier i en egen uttalelse at heller ikke de vil kommentere initiativet før en eventuell avtale kommer på plass, men legger til at selskapet har uttrykt interesse for, og planlegger å entre markedet for cannabis-drikke.

Økende interesse for cannabis-markedet

Nyheten kommer samtidig som flere amerikanske stater går inn for å legalisere medisinsk bruk av marihuana. Canada, hvor Aurora holder til, har gått hele veien og vedtatt et lovforslag om statskontrollert salg og bruk av marihuana for personer over 18 år. Loven ventes å tre i kraft i løpet av høsten.

Et eventuelt partnerskap mellom Coca-Cola og Aurora vil representere det første inntoget av en stor produsent av ikke-alkoholholdige drikker som entrer markedet for cannabis-relaterte produkter, skriver Reuters.

Flere alkoholprodusenter har allerede satset stort på det de anser som et framtidig voksende marked, etter hvert som deres tradisjonelle produkter avtar i popularitet. Tidligere i år kunngjorde blant annet Molson Coors Brewing at de skal lage drikke tilført cannabis, og Corona-produsent Constellation Brands økte sine investeringer i marihuana-produsenten Canopy Growth med 4 milliarder dollar.

Aksjene til en rekke cannabis-selskaper økte allerede før børsen åpnet mandag, som en respons på drikkevaregigantens interesse. Coca-Cola-aksjene økte også marginalt etter at nyheten ble kjent.

Kun til medisinsk bruk

Stoffet CBD, eller Cannabidiol er, som Coca-Colas talsperson påpeker, den ikke-psykoaktive bestanddelen i marihuana. Det blir blant annet brukt medisinsk til å behandle smertelidelser og epilepsi, men gjør deg ikke høy.

Om drikkevareprodusentenes framtidige satsing når oss her til lands, gjenstår å se. CBD anses etter dagens lovverk som narkotika, og er dermed ulovlig på linje med andre narkotiske stoffer uten særskilt tillatelse.