Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cody var verdens første til å skyte med et 3D-printet våpen. Nå vil han redde den omstridte «hackervalutaen» Bitcoin

Vil blande digitale mynter i én gedigen pott og innføre «Dark Wallet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske jusstudenten Cody Wilson (25) ble historisk da han tidligere i år avfyrte flere skudd med verdens første pistol laget med 3D-printerteknologi.

Pistolen er laget av ABS-plast, og det var firmaet hans Defense Distributed som sto bak den oppsikstvekkende «oppfinnelsen».

- Jeg tror ikke mange trodde at det lot seg gjøre, sa Wilson til BBC tidligere i år.

«Bitcoins redningsmann» Nå vil den kontroversielle amerikaneren tilbake i medienes søkelys. Cody ønsker nå å skape mer oppmerksomhet rundt de myteomspunnede digitale valutaen Bitcoin.

En valuta som ikke kan sammenlignes med de fleste andre økonomiske enheter. Den er ikke mulig å ta på eller betale fysisk betale med.

Bitcoin eksisterer kun i det digitale landskapet, og alle som er koblet opp mot internett kan sende penger, uten å måtte gå gjennom et bankvesen som du må med dagens system.

Hovedmålet til nå verdensberømte Cody er at han sammen med en rekke andre vil sørge for å sikre anonymiteten til valutaen ved å lansere «Bitcoin Dark Wallet».

På denne måten ønsker han at Bitcoin skal holdes utenfor myndighetenes kontroll.

FBI mener nemlig det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet og Bitcoins har flere ganger tidligere blitt trukket inn i ulike pyramidespill og ulovlig narkotikavirksomhet, blant annet.

Slik virker det Det er usikkert når lanseringa vil finne sted, men flere nettsteder spekulerer i at programmet vil slippe ut i løpet av neste år.

Hovedpunktene i programet er «Dark Wallet» skal lagre, sende og motta Bitcoin-enheter.

Dette vil passes på av ekstreme digitale sikkerhetsmekanismer. Dette vil på mange måter føre Bitcoins tilbake til der det en gang startet.

Noen av de nye sikkerhetsmekanismene i Dark Wallet er muligheten brukerne har til å skjule sine egne spor.

Det vil skje ved at man kan mikse alle den digitale enheten du har i et stort digitalt hvelv, deretter blir det koblet inn i Bitcoins offentlige restbok.

Bitcoin i vinden Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til Bitcoins i år. 26. oktober skrev Dagbladet om da amerikanske myndigheter beslagla Bitcoins til en verdi av 28 millioner dollar på det som angivelig var en markedsplass for narkotika og kriminell virksomhet.

I tillegg kom det fram i flere britiske medier for litt over en måned siden at Englands nest største by Birmingham muligens skal åpne verdens første «Bitcoin-bordell»

Det er Daily Dot som skriver at Passion VIP, i Englands nest største by, vurderer bordellvirksomhet finansiert av Bitcoins.

Flere Bitcoin-entusiaster har ifølge nettstedet undret seg over at valutaen ikke har hatt en rolle på markedet tidligere.

Det er heller ingen tvil om at det er en noe gambling i Bitcoin-miljøet.

 - UMULIGE MULIGE:  - Jeg tror ikke mange trodde at det lot seg gjøre, sa Wilson til BBC tidligere i år, etter at han hadde avfyrt et skudd med våpenet. Foto: Defence Distributed.
- UMULIGE MULIGE: - Jeg tror ikke mange trodde at det lot seg gjøre, sa Wilson til BBC tidligere i år, etter at han hadde avfyrt et skudd med våpenet. Foto: Defence Distributed. Vis mer

Dagbladet har tidligere skrevet om fryktløse «Nakowa» som vant store penger i løpet av kort tid på svært aggressiv spilling.

For øvrig har flere politidistrikt tidligere gått ut mot bruken av 3D-printede våpen.

Politiet i New South Wales i Australia har tidligere advart mot å bruke en slik fordi det «både er farlig og ulovlig».