FORSVANT: Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988. Nå skal cold case-enheten ved Kripos ta opp igjen saken.
Foto: HO / NTB scanpix
FORSVANT: Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988. Nå skal cold case-enheten ved Kripos ta opp igjen saken. Foto: HO / NTB scanpixVis mer

Cold case-gruppa tar opp Therese-saken

Politiet cold case-gruppe vil ta opp igjen den 29 år gamle Therese-saken. Familiens bistandsadvokat er svært fornøyd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni år gamle Therese Johannessen forsvant fra bydelen Fjell i Drammen for 29 år siden.

- Det betyr at de ikke har gitt opp. Jeg er glad for det. Det er utmerket, sier familiens bistandsadvokat Fridtjof Feydt til ABC Nyheter.

Niåringens forsvinning var i sin tid den dyreste og mest omfattende kriminalsaken i Norge.

Ingen vet hva som skjedde med den lille jenta som forsvant i august i 1988 fra bydelen Fjell i Drammen. Nå skal cold case-enheten ved Kripos ta opp igjen saken.

Politimester Christine Fossen i Sørøst politidistrikt bekrefter at det er besluttet å overføre saken til cold case-enheten. Det gjenstår bare noen få praktiske ting før det faktisk skjer.

Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, fortalte i en bok fra 2013 at hun har mest tro på at niåringen ble bortført til Pakistan i 1988, og dermed fortsatt er i live.

- Vi har rettet en åpen henvendelse når det gjelder innretningen på bistanden fra Kripos, og ønsker en bred tilnærming. Det kan både være snakk om en bortføring eller et drap, sier påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen til ABC Nyheter.

(NTB)