ULOVLIG GRUVEDRIFT: Det er mange ulovlige gullgruver I Choco, som denne, som skaper forurensning i området. Foto: GEORG ISMAR / dpa / NTB scanpix
ULOVLIG GRUVEDRIFT: Det er mange ulovlige gullgruver I Choco, som denne, som skaper forurensning i området. Foto: GEORG ISMAR / dpa / NTB scanpixVis mer

Colombia: 37 barn kan ha dødd av kvikksølvforgiftning

Ulovlig gruvedrift får skylda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombianske justismyndigheter etterforsker om 37 barnedødsfall skyldes kvikksølvforgiftning i et jungelområde der det pågår ulovlig gruvedrift i stor skala.

Granskingen skjer etter at landets grunnlovsdomstol godtok et søksmål mot staten fra innbyggere i regionen Choco nordvest i Colombia.

Det er avdekket ulovlig gruvedrift i betydelig grad, bekrefter et menneskerettighetsombud, mens domstolen beordrer at konsekvensene av gruvedrift og tømmerhogst i området skal granskes.

Barnedødsfallene skjedde mellom 2013 og 2014. I tillegg til de 37 barna som døde, er det rapportert om 64 tilfeller av mistenkt kvikksølvforgifting.

Ulovlig gruvedrift utgjorde 2,3 prosent av Colombias bruttonasjonalprodukt i 2012, ifølge offisiell statistikk. Mange av de ulovlige gruvene utnyttes til finansiering av væpnede grupper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram