Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Colombia: 37 barn kan ha dødd av kvikksølvforgiftning

Ulovlig gruvedrift får skylda.

ULOVLIG GRUVEDRIFT: Det er mange ulovlige gullgruver I Choco, som denne, som skaper forurensning i området. Foto: GEORG ISMAR / dpa / NTB scanpix
ULOVLIG GRUVEDRIFT: Det er mange ulovlige gullgruver I Choco, som denne, som skaper forurensning i området. Foto: GEORG ISMAR / dpa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombianske justismyndigheter etterforsker om 37 barnedødsfall skyldes kvikksølvforgiftning i et jungelområde der det pågår ulovlig gruvedrift i stor skala.

Granskingen skjer etter at landets grunnlovsdomstol godtok et søksmål mot staten fra innbyggere i regionen Choco nordvest i Colombia.

Det er avdekket ulovlig gruvedrift i betydelig grad, bekrefter et menneskerettighetsombud, mens domstolen beordrer at konsekvensene av gruvedrift og tømmerhogst i området skal granskes.

Barnedødsfallene skjedde mellom 2013 og 2014. I tillegg til de 37 barna som døde, er det rapportert om 64 tilfeller av mistenkt kvikksølvforgifting.

Ulovlig gruvedrift utgjorde 2,3 prosent av Colombias bruttonasjonalprodukt i 2012, ifølge offisiell statistikk. Mange av de ulovlige gruvene utnyttes til finansiering av væpnede grupper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram