Colombia aner ikke hva de skal gjøre med narkobaronens flodhester

Pablo Escobar importerte i sine velmaktsdager fire flodhester inn i Colombia. 26 år etter hans død har fire blitt til godt over 50 flodhester.

FLODHESTIMPORTØR: Pablo Escobar importerte tre flodhester til Colombia. Etter narkobaronens død har de fire flodhestene formert seg, og det er nå minst 50 flodhester i området. Foto: AP Photo / NTB scanpix
FLODHESTIMPORTØR: Pablo Escobar importerte tre flodhester til Colombia. Etter narkobaronens død har de fire flodhestene formert seg, og det er nå minst 50 flodhester i området. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pablo Escobar er en av de mest brutale narkobaronene verden har sett, om han ikke var den mest brutale.

I løpet av sin «regjeringstid» som Colombias kokainkonge er det anslått at Escobar var ansvarlig for så mange som 7000 drap.

Escobar ledet det beryktede Medellin-kartallet, og førte en regelrett krig mot de colombianske myndighetene. Escobar gjorde kort sagt stort sett som han selv ønsket.

Flodhestene ble værende

En av tingene Escobar gjorde var å importere hundrevis av eksotiske dyr til ranchen sin Hacienda Nápoles i Colombia. Der var det blant annet neshorn, sjiraffer og flodhester.

Da Escobar ble drept i 1993 ble de fleste av dyrene flyttet av myndighetene. Med ett unntak: Flodhestene. De fikk i realiteten lov til å vandre fritt rundt i nærområdet.

- Folk glemte flodhestene, sier biolog David Echeverri til CBS.

Escobar smuglet opprinnelig inn fire flodhester: Tre hunner og en hann. Siden den gang har flodhestbestanden økt betraktelig, og nå anslås det at det er minst 50 flodhester i området.

Området er helt perfekt for flodhestene, men de går farlig nær folk. Det er ikke uvanlig å se dem «gå gatelangs» i den lokale landsbyen. Lokalbefolkningen kaller flodhestene «landsbyens kjæledyr», men Echeverri sier at de «farlige» og «territoriale» dyrene ikke på noen måte kan omtales som kjæledyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer