ØNSKER FRED: For kort tid siden stemte et knapt flertall mot en fredssamtale i Colombia. Men demonstranten på bildet og colombianere flest er lei av over 50 år med krig, og håper fredssamtalene til slutt vil lykkes. Foto: Guillermo Legaria / Afp / Scanpix 
ØNSKER FRED: For kort tid siden stemte et knapt flertall mot en fredssamtale i Colombia. Men demonstranten på bildet og colombianere flest er lei av over 50 år med krig, og håper fredssamtalene til slutt vil lykkes. Foto: Guillermo Legaria / Afp / Scanpix Vis mer

Colombia og FARC i nye fredssamtaler

Den colombianske regjeringen og geriljagruppen FARC er i gang med forhandlinger om ny fredsavtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi holder møte mellom delegater og rådgivere for regjeringen og FARC i Havanna. Vi starter en konstruktiv dialog. La oss få til fred, skriver den colombianske regjeringen på Twitter.

Geriljagruppen FARC er også positivt innstilt til samtalene. «En optimistisk atmosfære. La oss skape fred», tvitrer FARC-leder Timoleón Jiménez, også kjent som Timochenko.

Colombias president Juan Manuel Santos har satt en tidsfrist for fredsforhandlingene til 31. desember. FARC har kritisert tidsfristen, men har vært villige til å fortsette forhandlingene for å få slutt på den 52 år lange konflikten.

Santos ble nylig tildelt Nobels fredspris for innsatsen i fredsforhandlingene med FARC, selv om avtalen ble nedstemt i en folkeavstemning 2. oktober.

Konflikten mellom regjeringen og FARC har kostet rundt 260 000 mennesker livet. (NTB)