Colombiansk narkobaron utlevert til USA

Colombia har utlevert kokainbaronen Daniel «Galningen» Barrera, som i fjor ble pågrepet i Venezuela, til amerikanske myndigheter.

UTLEVERT: Her blir den antatte narkobaronen Daniel Barrera fraktet fra Colombia. Han er ettersøkt i New York. Foto: AP Photo/Fernando Vergara
UTLEVERT: Her blir den antatte narkobaronen Daniel Barrera fraktet fra Colombia. Han er ettersøkt i New York. Foto: AP Photo/Fernando VergaraVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombianske Barrera, kjent som galningen Barrera, er siktet for å ha stått bak produksjonen av flere hundre tonn kokain i Colombia for så å spre stoffet verden over gjennom sitt kartell. Ifølge amerikanske myndigheter produserte kartellet mer enn 400 tonn kokain årlig.

- Utleveringen av ham til USA markerer fallet til den siste sjefen i en verdensomspennende organisasjon som er kjent for sine hensynsløse forbrytelser og skyhøye fortjeneste, sier statsadvokat Loretta Lynch i New York i en uttalelse tirsdag.

Barrera har blitt omtalt som en av de verste narkosmuglerne i nyere tid. Gjennom 20 år har han vært allierte med både høyreekstreme paramilitære grupper og FARC-geriljaen i Colombia.

Barrera ble pågrepet i Colombias naboland Venezuela i 2012 ved hjelp av så vel venezuelansk som britisk og amerikansk etterretning.

(NTB)