Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Juan Manuel Santos varsler narkokitaoppgjør

- Colombias mektigste narkokartell vil overgi seg

Det opplyser Colombias president.

PRESENTERER MAFIANYHETER: Colombias president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos på sitt kontor i Bogota. Foto: Jørn H Moen
PRESENTERER MAFIANYHETER: Colombias president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos på sitt kontor i Bogota. Foto: Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge president Juan Manuel Santos møtte representanter for colombianske myndigheter i helga lederen for den såkalte Gulf-klanen, Dario Antonio Úsuga, som da skal ha sagt at han og hans menn er rede til å la seg strafferettslig forfølge.

VIL OVERGI SEG: Dario Antonio Úsuga. Foto: U.S State Department
VIL OVERGI SEG: Dario Antonio Úsuga. Foto: U.S State Department Vis mer

President Santos vil nå la landets justisminister og riksadvokat ta stilling til saken og vurdere hva som eventuelt skal skje videre.

- Men dette blir en sak for rettsvesenet og ikke en politisk forhandling, understreket Santos tirsdag.

Ifølge det colombianske forsvarsdepartementet har Gulf-klanen i dag om lag 1800 medlemmer, mindre enn halvparten av det den hadde da den var på sitt mektigste.

I forrige uke ble det kjent at nestlederen i narkotikakartellet var blitt drept i en skuddveksling med colombianske sikkerhetsstyrker.

Kunngjøringen kommer dagen før pave Frans starter et fem dager langt besøk i Colombia. Colombia har også nylig inngått en fredsavtale med landets siste aktive geriljagruppe, ELN. I fjor ble myndighetene enige om en fredsavtale med den største geriljagruppen i landet, FARC.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!