PRESENTERER MAFIANYHETER: Colombias president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos på sitt kontor i Bogota. Foto: Jørn H Moen
PRESENTERER MAFIANYHETER: Colombias president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos på sitt kontor i Bogota. Foto: Jørn H MoenVis mer

Juan Manuel Santos varsler narkokitaoppgjør

- Colombias mektigste narkokartell vil overgi seg

Det opplyser Colombias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge president Juan Manuel Santos møtte representanter for colombianske myndigheter i helga lederen for den såkalte Gulf-klanen, Dario Antonio Úsuga, som da skal ha sagt at han og hans menn er rede til å la seg strafferettslig forfølge.

VIL OVERGI SEG: Dario Antonio Úsuga. Foto: U.S State Department
VIL OVERGI SEG: Dario Antonio Úsuga. Foto: U.S State Department Vis mer

President Santos vil nå la landets justisminister og riksadvokat ta stilling til saken og vurdere hva som eventuelt skal skje videre.

- Men dette blir en sak for rettsvesenet og ikke en politisk forhandling, understreket Santos tirsdag.

Ifølge det colombianske forsvarsdepartementet har Gulf-klanen i dag om lag 1800 medlemmer, mindre enn halvparten av det den hadde da den var på sitt mektigste.

I forrige uke ble det kjent at nestlederen i narkotikakartellet var blitt drept i en skuddveksling med colombianske sikkerhetsstyrker.

Kunngjøringen kommer dagen før pave Frans starter et fem dager langt besøk i Colombia. Colombia har også nylig inngått en fredsavtale med landets siste aktive geriljagruppe, ELN. I fjor ble myndighetene enige om en fredsavtale med den største geriljagruppen i landet, FARC.

(NTB)