VÅPENHVILE: Colombias væpnede styrker innstiller alle militære angrep på FARC i en måned som svar på geriljaens ensidige våpenhvile, opplyser landets president. Foto: PA / Efrain Herrera
VÅPENHVILE: Colombias væpnede styrker innstiller alle militære angrep på FARC i en måned som svar på geriljaens ensidige våpenhvile, opplyser landets president. Foto: PA / Efrain HerreraVis mer

Colombias president slutter seg til våpenhvile

Innstiller alle militære angrep i en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombias væpnede styrker innstiller alle militære angrep på FARC i en måned som svar på geriljaens ensidige våpenhvile, opplyser landets president.

FARC-geriljaen, som i to år har forhandlet med regjeringen om fred, erklærte i desember en ensidig våpenhvile uten tidsbegrensning.

- Med hensyn til den ensidige, ubegrensede våpenhvilen kunngjort av FARC 18. desember, må vi anerkjenne at de har overholdt den, sa president Juan Manuel Santos i en fjernsynssendt tale tirsdag.

- På grunn av dette, og for å fremskynde nedtrappingen av konflikten, har jeg besluttet å beordre forsvarsdepartementet og de væpnede styrken om å stanse bombardementene av FARCs leirer i en måned, tilføyer presidenten.

Borgerkrigen i Colombia har pågått i over 50 år, kostet 220.000 mennesker livet og drevet millioner på flukt. Fredssamtalene åpnet i Oslo i 2012, og partene har nå forhandlet i Cubas hovedstad Havana i over to år.

(NTB)