Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Colombias visepresident etterforskes

Anklages for å organisere paramilitære styrker for å bekjempe venstreorientert gerilja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Colombias visepresident Francisco Santos er igjen under etterforskning for anklager om at han ville organisere paramilitære styrker for å bekjempe venstreorientert gerilja.

Påtalemyndigheten innledet etterforskning i 2007 etter at en tidligere paramilitær leder, Salvatore Mancuso, sa i et vitneprov at Santos hadde foreslått å danne en paramilitær gruppe til å slåss mot opprørere rundt hovedstaden.

Etterforskningen ble avsluttet på grunn av mangel på bevis. Men mandag ble den gjenåpnet for å undersøke Santos forbindelser til narkotikabaroner som er arrestert og utvist til USA.

Den langvarige konflikten i Colombia har dempet seg de siste årene etter hvert som colombianske styrker har gjenerobret områder som var under kontroll av geriljaen eller paramilitære grupper. Mange av de paramilitære lederne har overgitt seg, og president Alvaro Uribe har utlevert en rekke av dem til USA.

Men flere titalls politikere fra Uribes konservative parti er blitt etterforsket for anklager om at de sto i ledtog med de paramilitære, og flere av dem er fengslet.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling