Colonialmajorens 1. mai-fest

Colonialmajor Odd Reitan taper store penger på transportstreiken. Men på arbeidernes egen kampdag arrangerte han Norges største fest for 5600 medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): På spørsmål fra Dagbladet ville ikke Odd Reitan komme med noen direkte appell til partene i den snart to uker lange konflikten mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

Håper på løsning

- Jeg håper at det snart er over. Dette er et spill, og det overlater jeg til partene i konflikten. Jeg er ikke så opptatt av streiken på en dag som denne, sa Reitan, da han som en av 5600 gjester benket seg i Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm for å feire Rema 1000-kjedens 25-årsdag.

- Taper du mye penger på streiken?

- Ja!

- Hvor mye?

- Det vet jeg ikke!

Odd Reitan (52) har måttet tåle mye kritikk fordi han valgte 1. mai som festdag for seg og sine ansatte. Begrunnelsen har vært at det ville være umulig å samle så mange mennesker på en annen dag. Og Reitan fikk bedre oppslutning på sin «Jubilade» enn de fleste 1. mai-tog - bare arrangementet på Youngstorget i Oslo trakk flere. Men der ble det ikke servert verken vått eller tørt.

I farten hadde Reitan glemt mansjettknappene, og måtte låne av en annen festdeltaker. Samboer Karin Holst (46) hjalp ham med å få dem på, slik at colonialmajoren skulle være presentabel på sin egen jubileumsfest.

- Et lite stunt

Han bedyret at han kom som gjest, og at han ikke ante hva de skulle få å spise.

Han hadde heller ikke tenkt å blande seg opp i underholdningen. - Men det blir nok et lite stunt utpå kvelden, røpet han.

- Når det gjelder Reitan bør det være størst?

- Det være størst, fleipet en feststemt Reitan.

Dagbladet fikk opplyst fra annet hold at selskapet skulle få tapas, laget av norske råvarer fra ulike deler av landet.

SJEKK ANTREKKET: I farten hadde Odd Reitan glemt mansjettknappene, og måtte låne av en annen festdeltaker. Samboer Karin Holst hjalp ham med å få dem på, slik at colonialmajoren skulle være presentabel på sin egen jubileumsfest.