Color Line i trøbbel mellom Sandefjord og Strömstad

Dårlig vær og svikt i styremaskinen skaper kaos om bord. Får hjelp av kystvakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Color Lines bilferge M/S Bohus, som går i rute mellom Sandefjord og Stömstad, har problemer.

Gikk i sirkel

I sterk vind og åtte - ni meter høye bølger fikk fergen problemer med styringsmaskinen da det oppstod lekkasje i hydraulikkpumpene. Fergen kom i drift mellom Færder fyr og Nøtterøy.

- Lekkasjen førte til redusert kraft i styringsmekanismene. Sammen med det dårlige været førte det til at det ble svært dårlig framdrift. Båten gikk i sirkel før situasjonen kom under kontroll, og kapteinen valgte å gå i le ved Bastøy, forteller informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen.

Får hjelp av kystvakten

Fergen har 33 personer om bord. De fleste passasjerene valgte å ikke bli med avgangen fra Sandefjord i formiddag på grunn av det dårlige været.

- De fleste valgte å avlyse båtturen sin da de ble advart før avgang om at det kom til å bli dårlig vær, opplyser Mathisen.

Situasjonen om bord skal nå være under kontroll. Båten venter på bedre vær og på klarering til å gå videre på grunn av lekkasjen. Fergen får hjelp av kystvaktfartøyet Nornen.

Color Line i trøbbel mellom Sandefjord og Strömstad

- Situasjonen var ikke farlig, men opplevdes nok som mer dramatisk for passasjerene enn for kapteinen, sier Mathisen.

TRØBBEL: Hydraulikkpumpene sviktet i det dårlige været utenfor Færder, og turen har blitt svært ubehagelig for mannskap og passasjerer om bord M/S Bohus.