Color Line leier inn russisk skip til transport Oslo-Kiel

Fergeselskapet Color Line har inngått en leieavtale med et russiskeid fraktskip, registrert på Malta, til å ta seg av frakttransport Oslo-Kiel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Color Line leier inn skipet med russisk kaptein og russisk mannskap på 20. Lønns- og arbeidsforhold for mannskapet har Color Line, ifølge informasjonssjef Levar Sand, ingenting med i en slik såkalt time-charter avtale. Rederiet må imidlertid gå god for sikkerheten ombord. Leiekontrakten på det russiske skipet gjelder i første omgang for ett år.

Skipet har fått navnet M/V «Color Trader», og har fraktkapasitet til 59 trailere eller 530 biler. Skipet har ni lugarer med plass til 12 sjåfører. Det er i første omgang frakt av «løse trailere», det vil si trailer-kontainere uten vognsett, som er aktuell last.

Sand forteller til NTB at det er stor etterspørsel eller fraktkapasitet mellom Norge og kontinentet som er bakgrunnen for at rederiet nå setter inn et rent fraktskip på ruten Oslo-Kiel. Color Line har til nå trafikkert ruten med to passasjerskip, og fraktkapasiteten på disse er allerede godt utnyttet.

Color Trader vil gjennomføre to ukentlige rundturer mellom Oslo og Kiel, og skal i alt ha 183 seilinger i 1998. Den innleide skipet øker Color Lines fraktkapasitet med 21 prosent.(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer