Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Colorado-mann pådro seg «popkorn-lunger»

Nå får han 42 millioner kroner i erstatning av amerikansk domstol.

PUSTET INN DAMPEN:  Wayne Watson var glad i mikrobølgeovnpopkorn med ekstra smør. Nå har en domsstol konkludert med at det er årsaken til at han har pådratt seg en sjelden lungesykdom. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/NTB Scanpix
PUSTET INN DAMPEN: Wayne Watson var glad i mikrobølgeovnpopkorn med ekstra smør. Nå har en domsstol konkludert med at det er årsaken til at han har pådratt seg en sjelden lungesykdom. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På  bildet over viser  Wayne Watson fra Colorado i USA hvordan han pleide å åpne en pose med mikropopkorn og puste inn dampen.

Den 53 år gamle møbelselgeren er overbevist om at hans storforbruk av popkorn er årsaken til at han har fått pusteproblemer.

Nå har han fått rettens medhold i dette. En domstol i Colorado har konkludert med at popkornprodusenten  Gilster-Mary Lee Corp burde advart på posene sine om at det kunne være skadelig å inhalere dampen av det kunstig framstilte smøret.

De har tilkjent 53-åringen 7,2 millioner dollar, cirka 43 millioner norske kroner i erstatning, ifølge BBC News.

Sjelden sykdom Watsons pusteproblemer startet i 2007 etter at han hadde vært storspiser av popkorn i en årrekke.

Han er blitt diagnostisert med «popkornlunger», en sjelden sykdom der det gradvis dannes arrvev som gjør luftveiene trange, skriver BBC.

Popkornprodusentens advokater argumenterte med at Watsons problemer trolig skyldtes at han hadde blitt utsatt for tepperenskjemikalier i en årrekke, men de fikk ikke medhold i dette.

Sykdommen er uhelbredelig, men Watson sier til AP at han er blitt bedre etter at legen ba ham slutte å spise mikrbølgeovnpopcornet med ekstra smør, og at prognosene hans er gode.

Flere saker Flere parter har fått medhold i sine søksmål mot popkornprodusenter den siste tiden. Blant saksøkerne som har vunnet gjennom med sine krav er en gruppe ansatte på en popkornfabrikk.

Dommene knytter smaks tilsetningsstoffet diacetyl  til helseproblemene.

- Popkornselskapet gjorde absolutt ingen testing for å sjekke mulige skadevirkninger på konsumenten, sier Watson til CBS News.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media