LEGENDARISK: Commodore 64 var for mange inngangen til dataspillenes verden på 80-tallet. Det ble solgt mellom 12.5 og 17 millioner enheter, noe som gjør den til verdens mest solgte computermodell noensinne.
LEGENDARISK: Commodore 64 var for mange inngangen til dataspillenes verden på 80-tallet. Det ble solgt mellom 12.5 og 17 millioner enheter, noe som gjør den til verdens mest solgte computermodell noensinne.Vis mer

Commodore 64s far er død

Mannen som skapte den populære datamaskinen Commodore 64, Jack Tramiel, er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser hans sønn Leonard Tramiel.

Jack Tramiel ble 83 år gammel. Han ble født i Polen av jødiske foreldre. Under krigen satt foreldrene i konsentrasjonsleiren Auschwitz, men de overlevde og emigrerte etter krigen til USA.

I USA livnærte Tramiel seg som skrivemaskinreparatør i hæren. Senere startet han sitt eget skrivemaskinselskap, Commodore International. Selskapet begynte etter hvert å produsere kalkulatorer og flyttet virksomheten til Silicone Valley.

Tramiel skjøt gullfuglen i 1982 med den i dag legendariske Commodore 64, en av de første data- og spillmaskinene som var rimelig nok til å få stor utbredelse.

Senere gikk Tramiel over til Atari etter å ha blitt presset ut av Commodore i en krangel mellom aksjonærene. Også i Atari gjorde han stor suksess.

(NTB)