Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Concorde får flyforbud

Frankrikes samferdselsminister har bestemt at de seks Concorde-maskinene som er i flåten til Air France skal stå på bakken til årsaken til gårsdagens styrt er kjent. British Airways lar også sine Concorde-fly bli stående inntil videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første omgang ble to Air France-avganger med Concorde utsatt, men nå blir alle avganger utsatt inntil konkrete opplysninger om årsaken til flystyrten foreligger, melder fransk radio.

Dataene fra flyets ferdskriver og taleregistrator er nå sendt til analyse, men det vil ta mellom to eller tre dager før noen resultater fra analysene kan bli klare. Det er foreløpig uklart om noen av opplysningene i de to svarte boksene er inntakte. Dersom de ikke kan analyseres og kaste lys over ulykken, får etterforskerne en langt vanskeligere oppgave med å finne årsaken.

Motorene til de fem Concorde-maskinene som nå står på bakken, vil bli gjennomgått om kort tid.

I hele natt har British Airways (BA) konferert med sine tekniske eksperter. Britene innstilte sine Concorde-avganger etter Paris-ulykken i går. I løpet av morgentimene i dag vil BA bestemme seg for om overlydsflyene skal tilbake i trafikk, skriver BBC.

(NTB/Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media