Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Concorde-fly stoppet

LONDON (Dagbladet): To britiske Concorde-fly hadde problemer i går. Et ble stanset, et omdirigert. Etter Concorde-katastrofen i Paris flyr færre med Concorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

British Airways (BA) flight 003 til New York måtte omdirigeres til Gander i Canada etter at passasjerene hadde klaget på bensinlukt.

- Det er bare som en forsiktighetsregel, sa talskvinne Jemma Moore. Kapteinen ble gjort oppmerksom på bensinlukt bak i flyet.

Et annet Concorde-fly ble en time forsinket av tekniske årsaker.

British Airways karakteriserte forsinkelsen, som skyldtes problemer med drivstofftilførselen, som et «mindre» problem. BA har alltid et reservefly klart hvis det er tekniske problemer med Concorden. Selskapet sa at selv om det var oppstått en feil på et av flyene, betydde ikke det at de andre seks Concordene behøvde å sjekkes.

Ingen sammenheng

En talskvinne for selskapet sa at det var en standardprosedyre og at det ikke var noen grunn til å forbinde det med ulykken. Det nye Concorde-flyet landet trygt i New York.

Den franske lufthavarikommisjonen sa i går at flammene på ulykkesflyet skyldtes en drivstofflekkasje, og at noen av flydelene som ble funnet kom fra drivstofftanken.

- Flammene som oppsto etter take-off kom ikke fra maskinen, men trolig fra en større drivstofflekkasje, sa kommisjonen i går. Funnet av en flydel fra drivstofftanken på flystripa støtter teorien om et eller flere av landingshjulene eksploderte og at det førte til i en kjederekke av «strukturelle feil, brann og motorskade».

Møte

I dag skal representanter for British Airways og Air France møtes i Paris og diskutere sikkerheten til Concorde-flyene. Air France har stanset sine flyginger, mens British Airways flyr som normalt.

Det avgjørende for begge selskapene er å gjenvinne tilliten til flyet. Mail on Sunday fløy sist fredag i et Concorde-fly som bare hadde åtte passasjerer. Flykatastrofen i Paris der 114 mennesker omkom, har ført til at mange faste kunder nå velger andre fly.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media